17-09-15

problemen met posten en foto's

Ik had problemen bij het inloggen op mijn blogje, ik dacht dat het aan windows 10 lag, dat we onlangs op onze laptop installeerden, maar het zou dus aan microsoft edge liggen, de opvolger van internet explorer. Daar kon ik niet inloggen. Nu dus naar google chrome gegaan en daar lukte het wel, dus zal ik altijd via daar moeten gaan.

Ondertussen hebben we verder gedaan met fotoboeken maken en zijn we aan het teruggaan in de tijd. We willen van al onze fotoboeken die we met digitale camera's trokken, een online album maken. Dit is onze reis naar zuid west amerika uit 2011.

 

16:13 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen, Reizen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-07-15

Trouw

Vorige zaterdag zijn we naar een trouwfeest van vrienden van ons geweest. Het was heel goed. Ze hadden wel geen chance met het weer, in Gent heeft het gans de dag geregend, hopelijk viel het in Mechelen, waar het feest was, wat mee, of in Leuven, daar wonen ze in de buurt, dus ik veronderstel dat ze daar naar het gemeentehuis zijn gegaan.

Ik had moeite met te kiezen wat ik ging aandoen, door het slechte weer. Ik wou eerst een zomerkleedje aandoen, maar dat zou wat koud geweest zijn. En welke schoenen ging ik aandoen, ik loop nog altijd met een voetopheffer, die enkel in mijn sportschoenen past. Dus heb ik maar het zwarte kleedje aangedaan met die grote bloem op (herinner je de foto nog?) met lange mouwen, een paar dikke zwarte nylons onder, zonder voeten, zwarte sokken eronder en mijn sportschoenen aan.

Het eten was een buffet, maar een heel lekker buffet. Het begon al bij de receptie: daar kon je tapasbordjes halen: ansjovis, feta, champignons, rauwe ham... Dan bij het eten was er een Aziaatisch buffet, een Afrikaans buffet, een Mediterraans buffet, een Belgisch buffet. Het was allemaal heel lekker, we hebben gesmuld. En erna was er ook een dssertbuffet, uiteraard.

Toen begon het dansen, de openingsdans was wel niet wat ik gedacht had, ik dacht dat het een nummer van de Beach Boys ging worden, gezien hij daar een grote fan van is. Het werd Teenage Dirtbag, maar gedaan door Scala. Ik heb op youtube ernaar gezocht, en enkel deze versie gevonden, zonder clip:

 

16:53 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-05-15

aftellen

Zoals je kan zien, is het aftellen weer begonnen. De volgende reis is geboekt. Lachen

We gaan in juni 2 weken naar Orlando. Niet alleen naar Disney World (maar toch een dag of 7 daar Lachen), maar ook naar Seaworld en Universal Studios. 2 weken genieten dus.

Mijn autorijlessen zijn ook begonnen, ik moet leren rijden met mijn linkervoet. Dat is op zich geen probleem, echter wel dat mijn rechterbeen in de weg zit: hou ik het dicht bij de zetel, blokkeert het soms mijn stuur, doe ik het naar achter, kruipt het soms onbewust onder mijn rem. Het is dus wennen. Zeker ook omdat ik al anderhalf jaar niet meer gereden heb.

10:49 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-02-15

gasten

Vorige week vrijdag zijn er vrienden komen eten. Het was heel gezellig, en ook heel lekker. Er zat een thema in de gerechten, en het thema was Disney. We hebben een aantal Disneykookboeken, met gerechten in die je ergens kan eten in Disneyland. De twee voorgerechten kwamen uit het Food and Wine Festival, het hoofdgerecht kan je eten op een cruiseschip van Disney en het dessert kwam uit het Old Key West resort, een hotel van Disney dus.

Het koude voorgerecht was tuna pokè, een soort tartaar van tonijn, die gemarineerd was in soya saus, limoensap en allerlei kruiden.

Het warme voorgerecht was een lobster and scallop fishermans pie, mijn favoriet van de avond: een stukje kreeft en een sint jakobsvrucht in een kreeftenbisque en puree erop, wat kaas en zo de oven in, overheerlijk.

Het hoofdgerecht was een herb crusted seabass, dus een zeebaars met een laagje champignons over, een laagje tomaten en broodkruimels met kruiden onder, zo de oven in, met een kroketje bij.

Het dessert was een key lime pie, een limoentaart dus.

Enkel sfeerfoto's:

De dochter die probeerde de fles champagne open te doen:

sven en vanessa 1.jpg

Mijn favoriet van de avond:

sven en vanessa 2.jpg

  Moeder en dochter die ervan genoten:

sven en vanessa 4.jpg

De wijn die we bij het hoofdgerecht dronken:

sven en vanessa 3.jpg

Na de maaltijd vegeteren in de zetel:

sven en vanessa 5.jpg

17:02 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-02-15

hmm, ik vergeet precies terug te posten

Ik ging terug beginnen posten, maar we zijn nu al terug meer dan een week verder, het lukt precies niet goed. Niet dat ik niets te vertellen heb: we zijn ondertussen naar een quiz geweest (en tot mijn verbazing zijn we derde geëindigd, niet slecht), Al een paar keer naar de cinema geweest, en natuurlijk ook al een paar keer lekker gaan eten.

Samen met een vriedin gingen we vrijdagavond naar een restaurant in Gent, de Valentijn. Het eten was uiteraard overheerlijk. onze vriendin nam van elk gerecht een foto.

Bij de voorgerechten kon je kiezen tussen rode zeebarbeel en ...

etentje 1.jpg

... en rundscarpaccio.

etentje 2.jpg

Daarna volgde er een knolseldersoep:

etentje 3.jpg

Bij de hoofdgerechten kon je kiezen tussen eendeborst ...

etentje 4.jpg

... en skrei:

etentje 5.jpg

Voor dessert kon je kiezen tussen de kaasjes:

etentje 7.jpg

... en het trio minidessertjes, met een creme brulée, een mokka  pana cotta met amandelroom, en een citroensorbet overgoten met cuberdonlikeur.

etentje 6.jpg

En erna volgde er nog koffie of thee met koekjes.

Onnodig te zeggen dat we gesmuld hebben.

11:35 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-11-14

thuis

Ondertussen zijn we al terug een paar weken thuis. Hier lukt het wel, elke dag nog naar de kine. Die woont niet ver dus we gaan er te voet naar toe zo heb ik ook elke dag mijn oefening in het wandelen.

 En ook terug lekker gaan eten Knipogen. We zijn al naar een indisch restaurant in de buurt gegaan en naar een brasserie. En ook Wim kookt heerlijk nietwaar, dat is wat anders dan het ziekenhuiseten.

Gisteren is ook een vriendin komen racletten, dus alles valt weer op zijn plooi. ik moet alleen nog leren stappen buiten niet aan wims arm en ook zien dat ik mijn evenwicht niet verlies. als het al bijna een jaar geleden is dat je gestapt hebt en als je stapt alle gewicht op je linkerbeen zet vergeet je wel wat, daarop oefenen we nu. ik moet ook meer vertrouwen hebben in mezelf, het kan wel en het zal wel lukken.

Groetjes

10:17 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

29-05-14

eindelijk

Eindelijk is het zover, ik ga dit weekend eindelijk naar huis, voor het eerst sinds oktober. Ik kijk er alvast naar uit. Het is maar voor een dag hoor, maar ik ben blij. Deze week al een aantal keer geoefend op een draaitrap en dat lukte wel.

16:51 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende