22-04-13

Londen 1

Jullie hadden ook nog foto's te goed uit Londen. Op zaterdag 30 maart namen we de eurostar richting londen. Daar trokken we naar ons hotel om de bagage achter te laten. Weet je nog, ik moest op het laatste moment een nieuw hotel zoeken wegens een brand in het onze. Wel, het was wel goed, maar het lag wel een eindje van de metro. Toen we toekwamen was er ook niemand: de receptie is niet altijd bemand, maar er was een telefoonnummer dat je kon bellen. Dat deden we ook en vijf minuten later was er iemand. Er was ook niet echt plaats om je bagage achter te laten: in de gang, naast de receptie waar er de helft van de tijd niemand is. We kregen gelukkig direct onze sleutel, zodat we de bagage op de kamer konden zetten, want we waren wat vroeg, de kamer was nog niet gekuisd. De kamer was wel mooi en ruim, met ook een mini keukentje en een badkamer. Alleen het bed voor de derde persoon is een opklapbed dat ze bijzetten en niet heel comfortabel.

Erna begonnen we met de verkenning van Londen. We passeerde mooie gebouwen (ik weet wel niet meer wat of waar dit was):

l1.jpg

Natuurlijk kon Big Ben niet ontbreken. Mijn nichtje vond het wat klein om "big" ben te zijn.

l2.jpg

We passeerden langs de Tower, waarvoor dit beeld stond. Het is de eerste keer dat het me opvalt, dus ik weet niet hoe lang ze daar staan.

l3.jpg

Maar misschien al langer dan ik dacht. Want dit is het stadhuis, dit was me ook nog nooit opgevallen, dus ik dacht dat ze het vrij recent hadden gebouwd, maar ik zocht het eens op en het zou er al van 2002 staan. Loop ik in Londen soms met mijn ogen dicht of zo?

l4.jpg

We staken de Tower Bridge over naar de andere kant van de Thames...

l5.jpg

 ... om daar een foto van de Tower zelf te kunnen trekken.

l6.jpg

Als laatste die eerste dag, gingen we in Tate Modern naar een tentoonstelling over Roy Liechtenstein. Het was heel goed. Als we er buitenkwamen, hadden we een mooi zicht op de griezelige (volgens Wim dan toch) voetgangersbrug en St Pauls Cathedral.

l7.jpg

 

 

09:15 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Kim, leuk om Londen eens door jou ogen te zien !

Gepost door: magda | 22-04-13

Niks griezeligs aan die brug..ben er al heen en weer over gegaan en hij hangt er nog hahaha!
Mooie dramatische lucht boven de Tower!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 28-04-13

De commentaren zijn gesloten.