20-05-13

Cardiff 2

De tweede post van Cardiff zal misschien niet iedereen iets zeggen, want het gaat over Doctor Who. Dit is een Britse science fiction reeks, die al 50 jaar bestaat. Er zal dit jaar ook een speciale aflevering volgen om deze 50e verjaardag te vieren.

In Cardiff loopt er momenteel een tentoonstelling, volledig in het teken van deze reeks. En reeds op weg naar de tentoonstelling, zag je de invloed van de reeks. Op deze wegwijzer zie je twee tekens: het eerste, een anker, wil zeggen: de haven langs daar. Het tweede is een afbeelding van een Dalek, één van de grootste slechterikken uit de serie. Daleks langs daar, hiep hoi. We gaan dus gauw die richting uit.

DSC08318.JPG

En naast het gebouw zie ja al deze blauwe doos, de Tardis. Het ruimteschip van de dokter. Geen nood, de binnenkant is groter dan de buitenkant...

DSC08320.JPG

En dan zijn we er eindelijk, klaar om alles te bekijken. 

DSC08319.JPG

Aan de ingang zien we Bessie staan. De wagen waar de derde dokter mee rondrijdt. Ja, gezien de reeks al 50 jaar bestaat, moet je niet denken dat de acteurs hetzelfde blijven hé. Er zijn ondertussen al 11 dokters, handig die regeneratie. Knipogen

DSC08322.JPG

En hier nog eens de Tardis, met een beeld van de 11e dokter ernaast.

DSC08334.JPG

Ze hadden er de kostuums van alle dokters, zoals ze echt ind e serie werden gebruikt. Hier sta ik bij de kostuums van de 9e en de 10 dokter, mijn twee favorieten.

DSC08343.JPG

En hier binnenin de Tardis, aan de console. Klaar om door de tijd en/of de ruimte te reizen? Waar zouden we eens naartoe gaan?

DSC08346.JPG

Er stonden ook poppen van veel buitenaardse wezens, goede en slechte, zoals hier de 'Face of Beau'

DSC08355.JPG

En deze beelden van engelen en cupidootjes zijn heel gevaarlijk, één van de creepieste slechterikken van de laatste jaren. Let op, knipper niet met je ogen! Do not blink!!!!

DSC08389.JPG

En hier dan eens wat dichter bij een Dalek. Exterminate!!!!

DSC08398.JPG

Naaste de vele kostuums, waren er ook vele mooie tekeningen, zoals deze muur toont:

DSC08417.JPG

Na de tentoonstelling liepen we terug door de baai, en zag ik deze memorial wall, een gedenkmuur. Van ver dacht ik eerst, is er hier iemand gestorven dat ze deze muur maakten, tot ik dichter kwam. Toen zag ik dat dit de Ianto Jones Memorial Wall is en Ianto Jones is een karakter uit de reeks Torchwood, een spin off van Doctor Who. Met allerlei foto's van de karakters uit de reeks, en veel gedenktekens, want Ianto is in de serie gestorven bij het redden van de kinderen van de wereld.

DSC08430.JPG

Een leuke afsluiter van deze Docor Who Experience.

 

11:38 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Oehhh..het is al héél lang geleden dat ik die serie volgde..de acteur was een krullebol met nogal opvallende ogen..dacht dat ie Tom Baker heette. Maar dat was echt in m'n tienerjaren of zo..de latere series zijn compleet aan me voorbij gegaan en SF is ook niet echt mijn ding. Maar als je fan bent van zo'n film of tv-serie is het bezoek aan zoiets natuurlijk wel heel erg leuk.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-05-13

@MizzD: Tom Baker is de vierde dokter, die was de dokter tussen 74 en 81. :) Nu zitten ze al aan de 11e dokter.

Gepost door: Kim | 21-05-13

Help..ik word oud! :-PPP

Gepost door: mizzD | 22-05-13

Het zeg me allemaal niet veel maar voor jou zal dit bezoek aan dit museum wel heel speciaal geweest zijn!Ze hebben er in elk geval hun werk van gemaakt om de speciale sfeer te behouden.

Gepost door: magda | 22-05-13

De commentaren zijn gesloten.