29-05-13

Kent 2

Op zondag reden we eerst naar de haven van Chatham, waar er Dickens World is. Dit is een attractie volledig in het teken van Charles Dickens. Je krijgt er een rondleiding van 90 minuten doorheen het Victoriaans London uit zijn tijd. De gids is ook gekleed in de juiste kledij en maakt er een spectakel van.

Eerst werden we begroet door Charles Dickens:

DSC08821.JPG

Erna wandelden we doorheen het Londen van toen, met veel verwijzingen naar zijn boeken.

DSC08841.JPG

Het was heel mooi gedaan.

DSC08859.JPG

Een winkel waar hij kwam:

DSC08868.JPG

De was hangt nog op:

DSC08874.JPG

Toen we buiten kwamen, zagen we dat de lucht volledig was open gegaan, er was een blauwe hemel, een stralende zon, de terrasjes zateN vol.

Na de lunch reden we dan naar Whitstable, een klein, gezellig kuststadje, waar we op het strand wandelden:

DSC08884.JPG

De kei-versie van een zandkasteel?

DSC08888.JPG

Het centrum met kleine gezellige straatjes:

DSC08899.JPG

Dit zag ik in een etalage en kon ik niet nalaten te trekken, een verwijzing terug naar Doctor Who, de tardis is zijn ruimteschip: groter langs binnen dan langs buiten. Hetzelfde met dit worstebroodje?

DSC08903.JPG

Met hier nog het vissershaventje:

DSC08904.JPG

De maandag was het heel wat anders, de zon was weer verdwenen, de regen was terug van de partij. 's morgens wandelden we nog eens door Canterbury en gingen we naar een museum. Erna besloten we naar een wijngaard te rijden. Jaja, ze hebben ook wijngaarden in Engeland. En ik moet zeggen, ik was heel aangenaam verrast, hun witte Ortega wijn was overheerlijk, we hebben een aantal flesjes mee. en ook hun champagne (die zo niet mag genoemd worden, ik weet het, maar ik trek het mij toch niet aan) was ook heel lekker.

DSC08907.JPG

Normaal kon je er een wandeling doen door de wijngaard, maar het was toen net beginnen gieten, dus deden we dat maar niet.

DSC08905.JPG

Gezien de regen, besloten we om niet terug te gaan naar dat dierenpark van het weekend ervoor, de dieren zouden toch ook schuilen, maar we gingen naar een groot winkelcentrum in de buurt van Ashford. En erna? Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

12:52 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Tja..dat weer..soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar jullie maakten er niettegenstaande toch een heel mooi en goed gevuld weekend van hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-05-13

De commentaren zijn gesloten.