26-08-13

lekker eten in Engeland

Na de musicals, laat ons het nu eens hebben over het eten in Londen en Canterbury. we hebben dus heerlijk gegeten. Ik hoor mensen vaak zeggen, in Engeland kan je niet lekker eten. Dat klopt dus niet. Je moet alleen weten waar te gaan eten. We aten heerlijke Japanse okonomiyaki, we ontdekten een Zuid-Afrikaans visrestaurant, we aten lekker Italiaans, we gingen naar een Britse gastropub (ja, we aten ook Brits). Maar hier wil ik het eens hebben over ons Indisch eten.

We gingen eten in Benares, een Indisch restaurant met 2 Michelinsterren. Dus niet gauw een "curry" eten, maar lekker gastronomisch Indisch. En het was dus heerlijk. We kozen voor de driegangen menu, waar je kan kiezen tussen drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts.

Als voorgerecht had Wim Lam levertjes en niertjes "pie" en ik had vis kebab met chili mayonnaise en pickels. De vis smolt in je mond, heerlijk. En Wim het zijne vond ik ook heel lekker, als je bedenkt dat ik niet dol ben op lever en niertjes...

Als hoofdgerecht had Wim Jackfruit biriyani, een vegetarisch rijstgerecht, en ik had terug vis: gemarineerde baby zeebaars in een blad gebakken. Het was weerom smullen. Mijn bord kreeg ik op, maar de bijgerechten (rijst, brood en linzen) niet.

Als dessert had Wim rijstpap met cardamom en mangosaus en ik tandoori ananas met earl grey ijs. Ik had al ijs gegeten van groene thee, maar nog nooit van zwarte thee. Ik ben al dol op de groen thee versie, maar de zwarte thee versie is nog beter. mjam.

We namen er telkens de aangepaste wijnen bij, waar we een uitleg over de wijn en waarom die bij het gerecht gekozen was erbij kregen.

We hebben dus heerlijk gegeten en de prijs viel heeeeel goed mee, we betalen hier vaak een stuk meer in restaurants zonder sterren.

08:10 Gepost door Kimmekepunk in Eten, Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Oef..het is dat het nog maar zo vroeg is..want anders zou het water me in de mond lopen denk ik..als ik dit zo eens lees zou ik het allemáál wel lusten..maar die pie trekt met nog het meest..héérlijk! En pie..da's toch ook weer een beetje Brits! :-) ben er gek op.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-08-13

Mij hoor je niet zeggen dat je niet lekker kunt eten in Londen.IK heb er lekker gegeten al die dagen!

Gepost door: magda | 16-09-13

De commentaren zijn gesloten.