12-09-13

Hoge Venen

Ondertussen is de herfst goed begonnen. vorig weekend nog kunnen genieten van het laatste beetje zomer. We gingen met vrienden naar Waimes in de Hoge Venen. Onze vrienden en Wim hadden op vrijdag al verlof, ik moest nog werken, dus ik nam na het werk de trein naar Eupen, waar ik werd opgepikt. Gezien onze vrienden wat te laat vertrokken voor Wim, nam hij 's morgens heel vroeg al de trein naar Eupen. Hij wou ervan profiteren om een lange wandeling te doen, nu ik er niet bij was. Mijn limiet is ongeveer 15 km. Hij had een wandeling uitgestippeld van ongeveer 32 km. Goed zot (vind ik toch Knipogen).

En vrijdag was het nog een hele warme dag, zelfs iets te warm voor zo'n lange wandeling. Maar hij had wel mooie zichten:

DSC01836.JPG

Na 27 km was zijn lichtje efkes uit, en moest hij toch wat rusten (tot dan had hij zonder stoppen gewandeld). Na een half uurtje rusten kon hij aan de laatste 5 km beginnen. Hij was iets voor 9 uur beginnen wandelen, iets na 3 uur was hij toegekomen, zo'n goeie 5 km/uur gewandeld.

DSC01840.JPG

De volgende dag wou hij dus zo ver niet meer wandelen, goed voor mij, want ik kan zo ver niet wandelen. We hadden een wandeling uitgestippeld van ongeveer 14 km. Op zaterdag was het al meer bewolkt en lang zo warm niet meer, het bleef al 19 graden. Maar het bleef droog, dus perfect om te wandelen. Het meeste wandelde we op asfalt, er was maar een kort bospaadje: 

DSC01842.JPG

Daar zagen we paddenstoelen aan de bomen:

DSC01844.JPG

Verder dus eerder zulke paden:

DSC01846.JPG

En de wandeling leidde ons langs het meer van Robertville:

DSC01850.JPG

En de stuwdam daar:

DSC01854.JPG

De laatste kilometer was het zwaarst. Dat was een afdaling, die begon vals plat, maar werd steeds steiler en steiler. aw mijn knieën en enkels. zeker gezien ik twee weken ervoor mijn enkel verstuikt had, die kon nu die afdaling niet appreciëren. En ik had toen ook feitelijk vrij nieuwe wandelschoenen, die ik nog niet echt had ingelopen. Wat ook resulteerde in enkele bleinen. awawaw.

Onze vrienden had ondertussen een fietstochtje gedaan. Erna gingen we samen nog naar Malmedy, wat winkelen en een terrasje doen. Toen is het beginnen regenen (zo rond 5 uur). Gelukkig had het terrasje grote parasols, nu paraplu's dus. Maar dat was niet erg, er stond geen wandeling meer op het programma. Alleen nog een overheerlijk gastronomisch menu. We hebben gesmuld. En niet alleen het gastronomisch eten was lekker, ook de lunchen en avondmaaltijd in de brasserie was er overheerlijk.

 

 

 

 

 

09:42 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

prachtig om te wandelen ... vorig jaar zijn we er tegen het einde van de winter geweest, toen al het ijs en de sneeuw begon te smelten. Wat een rust en schoonheid ...

Gepost door: Silvia | 12-09-13

Oh..Malmedy..daar waren wij afgelopen zomer voor het eerst..leuk stadje!
De Ardennen, of de Hoge Venen in jullie geval..altijd mooi! Wij wilden komend weekend er naartoe, maar het weerbericht voorspelt niet veel goeds..misschien dan volgend weekend? we zien wel!
Zulke lange wandelingen kunnen wij met ons oude hondemanneke niet meer doen, maar een paar uurtjes wandelen doen we toch altijd nog wel hoor..je kunt het daar in die mooie omgeving gewoon niet láten hè. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-09-13

Juist op tijd om deze wandeling te doen ,want het weer is grillig geworden sedertdien.

Gepost door: magda | 16-09-13

De commentaren zijn gesloten.