24-10-13

Verdict

Het verdict is gevallen. En dat is niet goed en niet slecht.

Mijn voorste kruisband is terug gans doorgestuurd, hetzelfde als wat ik had met mijn andere knie drie jaar geleden. Groot verschil: deze keer heb ik wel stabiliteit en geen vocht meer in mijn knie. Waardoor ik wel gewoon kan lopen. Want die kruisband is niet iets noodzakelijks om gewoon te functioneren. Je kan er gerust maanden, of zelfs jaren mee rondlopen.

Hierdoor heeft de dokter mij dus groen licht gegeven: ik mag morgen op reis vertrekken. Joepie!!!! Dit is dus duidelijk het goede nieuws. Ik zal me denk ik dan wel laten opereren, maar sowieso pas na ons congres in februari.

Wat voor mij het moeilijkste is, is de klik zetten om normaal te wandelen en te zeggen: ik heb die kruisband niet nodig, ik kan alles normaal doen. Ik vrees dat ik nog grotendeels met gespannen been zal rondlopen, wat ook niet goed is. Iemand tips hoe ik die klik kan zetten?

Finaal: morgen vertrekken we op verlof naar Hawaii. Twee weken om nergens aan te denken en te genieten. Hopelijk lukt het daar gemakkelijker om de klik te zetten.

10:19 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Kim, hou je vast aan het goeie nieuws en alvast een fijne en verkwikkende reis!!

Gepost door: magda | 25-10-13

Wat doen ze dan bij zo'n operatie eigenlijk? Ik heb ooit ook m'n voorste kruisband afgescheurd maar ben er nooit aan geopereerd. Is al wel lang geleden, en de medische wetenschap gaat voortvarend verder natuurlijk.. maar ik moest de spieren rond m'n knie gewoon trainen, zodat ze sterker worden en de functie van die kruisband overnemen.. te weten je knie stabiel te houden. Maar ik had wél de eerste 6 weken er een metalen beugelscharnier om.. met gips om boven- en onderbeen. Helemaal niks lijkt me ook best eng.. ik kan je dan ook heel goed begrijpen ivm die klik.. kan je er echt geen tips over geven.
Maar in ieder geval fijn dat je toch op reis kon! :-)

Gepost door: mizzD | 28-10-13

De commentaren zijn gesloten.