25-02-15

Filmpjes

 De voorbije vier maand ging we een stuk of vijf keer naar de cinema.

De films waren: Mockingjay, part 1; p.k.; Into the woods; Night at the museum 3; Big Hero 6. De getalletjes kunnen wat misleidend zijn, enkel night at the museum was effectief het derde deel. Mockingjay part 1 is feitelijk de derde film van de hunger games wereld, gebaseerd op het derde boek, dat in twee delen zal verfilmd worden vandaar de part 1, maar het is dus de derde film ervan. En Big hero 6 zijn gewoon 6 helden, het is dus niet dat er een big hero 1, 2, 3, 4 en 5 van bestaat.

Waarover gaan ze? Mockingjay is dus de derde film van de hunger games en zet het verhaal verder. Het vorig deel eindigde met het ontsnappen uit de arena, nu gaat het verder. Als je de vorige twee delen niet zag, kan je dus niet volgen. Het was heel leuk en nu wacht ik vol ongeduld op het vierde en laatste deel, dat zal eind dit jaar uitkomen.

 

 

P.K. is een bollywoodfilm, die voor een stuk in Brugge is gefilmd. Het eerste kwartier van de film speelt zich af in Brugge en dat is goed te zien. Het gaat over een buitenaards wezen dat in India land, maar waarvan het beacon om zijn ruimteschip terug te roepen, gestolen wordt.

 

Into the woods is een musical en een echte, waar ze constant zingen, zoals het hoort. Het combineert vier sprookjes: assepoester, rapunzel, roodkapje en jaak en de bonestaak. De manier waarop is goed gevonden, wat het een heel goede film maakt.

 

Night at the museum 3 was een heel leuke ontspannende film. Zoals de vorige 2 delen gaat het over een nachtwaker in een museum, waar 's nachts alle kunstwerken tot leven komen door een tablet van egyptische oorsprong. daar is nu iets mis mee en moeten ze een oplossing vinden voor het te laat is. Hiervoor moeten ze naar het British Museum in Londen.

 

 

En als laatste film gingen we naar Big Hero 6, de laatste Disney. Het gaat over een genie van 14 jaar die zijn tijd verspilt met robotgevechten. Door zijn oudere broer wordt hij meegenomen naar zijn werk waar hij kennismaakt met allerlei nerds en ook een robot. Als zijn broer dan sterft, zoekt Hiro wraak.

 

13:15 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

O wat vind ik het leuk dat je de draad terug hebt opgepakt. Want jullie zijn een filmpjeskijkers ! Je het zeker en vast je hart opgehaald bij al deze films. Brugge is mooi gepromoot in deze bollywoodfilm !

Gepost door: magda | 26-02-15

Wow.. dat zijn aardig wat films achter elkaar! Ik ben niet zo'n filmkijker.. maar heel toevallig ga ik morgen naar de bioscoop voor de film Michiel de Ruyter.. maar die zal in België vast niet draaien.. véél te Nederlands! hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-02-15

I stand corrected! :-) Het is een Nederlands/Vlaamse co-productie! Zag er ook diverse Vlaamse acteurs in spelen.. Axel Daeseleire en Gene Bervoets onder andere.

Gepost door: mizzD | 01-03-15

De commentaren zijn gesloten.