25-02-15

Filmpjes

 De voorbije vier maand ging we een stuk of vijf keer naar de cinema.

De films waren: Mockingjay, part 1; p.k.; Into the woods; Night at the museum 3; Big Hero 6. De getalletjes kunnen wat misleidend zijn, enkel night at the museum was effectief het derde deel. Mockingjay part 1 is feitelijk de derde film van de hunger games wereld, gebaseerd op het derde boek, dat in twee delen zal verfilmd worden vandaar de part 1, maar het is dus de derde film ervan. En Big hero 6 zijn gewoon 6 helden, het is dus niet dat er een big hero 1, 2, 3, 4 en 5 van bestaat.

Waarover gaan ze? Mockingjay is dus de derde film van de hunger games en zet het verhaal verder. Het vorig deel eindigde met het ontsnappen uit de arena, nu gaat het verder. Als je de vorige twee delen niet zag, kan je dus niet volgen. Het was heel leuk en nu wacht ik vol ongeduld op het vierde en laatste deel, dat zal eind dit jaar uitkomen.

 

 

P.K. is een bollywoodfilm, die voor een stuk in Brugge is gefilmd. Het eerste kwartier van de film speelt zich af in Brugge en dat is goed te zien. Het gaat over een buitenaards wezen dat in India land, maar waarvan het beacon om zijn ruimteschip terug te roepen, gestolen wordt.

 

Into the woods is een musical en een echte, waar ze constant zingen, zoals het hoort. Het combineert vier sprookjes: assepoester, rapunzel, roodkapje en jaak en de bonestaak. De manier waarop is goed gevonden, wat het een heel goede film maakt.

 

Night at the museum 3 was een heel leuke ontspannende film. Zoals de vorige 2 delen gaat het over een nachtwaker in een museum, waar 's nachts alle kunstwerken tot leven komen door een tablet van egyptische oorsprong. daar is nu iets mis mee en moeten ze een oplossing vinden voor het te laat is. Hiervoor moeten ze naar het British Museum in Londen.

 

 

En als laatste film gingen we naar Big Hero 6, de laatste Disney. Het gaat over een genie van 14 jaar die zijn tijd verspilt met robotgevechten. Door zijn oudere broer wordt hij meegenomen naar zijn werk waar hij kennismaakt met allerlei nerds en ook een robot. Als zijn broer dan sterft, zoekt Hiro wraak.

 

13:15 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-02-15

gasten

Vorige week vrijdag zijn er vrienden komen eten. Het was heel gezellig, en ook heel lekker. Er zat een thema in de gerechten, en het thema was Disney. We hebben een aantal Disneykookboeken, met gerechten in die je ergens kan eten in Disneyland. De twee voorgerechten kwamen uit het Food and Wine Festival, het hoofdgerecht kan je eten op een cruiseschip van Disney en het dessert kwam uit het Old Key West resort, een hotel van Disney dus.

Het koude voorgerecht was tuna pokè, een soort tartaar van tonijn, die gemarineerd was in soya saus, limoensap en allerlei kruiden.

Het warme voorgerecht was een lobster and scallop fishermans pie, mijn favoriet van de avond: een stukje kreeft en een sint jakobsvrucht in een kreeftenbisque en puree erop, wat kaas en zo de oven in, overheerlijk.

Het hoofdgerecht was een herb crusted seabass, dus een zeebaars met een laagje champignons over, een laagje tomaten en broodkruimels met kruiden onder, zo de oven in, met een kroketje bij.

Het dessert was een key lime pie, een limoentaart dus.

Enkel sfeerfoto's:

De dochter die probeerde de fles champagne open te doen:

sven en vanessa 1.jpg

Mijn favoriet van de avond:

sven en vanessa 2.jpg

  Moeder en dochter die ervan genoten:

sven en vanessa 4.jpg

De wijn die we bij het hoofdgerecht dronken:

sven en vanessa 3.jpg

Na de maaltijd vegeteren in de zetel:

sven en vanessa 5.jpg

17:02 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-02-15

hmm, ik vergeet precies terug te posten

Ik ging terug beginnen posten, maar we zijn nu al terug meer dan een week verder, het lukt precies niet goed. Niet dat ik niets te vertellen heb: we zijn ondertussen naar een quiz geweest (en tot mijn verbazing zijn we derde geëindigd, niet slecht), Al een paar keer naar de cinema geweest, en natuurlijk ook al een paar keer lekker gaan eten.

Samen met een vriedin gingen we vrijdagavond naar een restaurant in Gent, de Valentijn. Het eten was uiteraard overheerlijk. onze vriendin nam van elk gerecht een foto.

Bij de voorgerechten kon je kiezen tussen rode zeebarbeel en ...

etentje 1.jpg

... en rundscarpaccio.

etentje 2.jpg

Daarna volgde er een knolseldersoep:

etentje 3.jpg

Bij de hoofdgerechten kon je kiezen tussen eendeborst ...

etentje 4.jpg

... en skrei:

etentje 5.jpg

Voor dessert kon je kiezen tussen de kaasjes:

etentje 7.jpg

... en het trio minidessertjes, met een creme brulée, een mokka  pana cotta met amandelroom, en een citroensorbet overgoten met cuberdonlikeur.

etentje 6.jpg

En erna volgde er nog koffie of thee met koekjes.

Onnodig te zeggen dat we gesmuld hebben.

11:35 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-02-15

Lichtfestival

Ik dacht, dit is een goed moment om terug te beginnen bloggen. Zeker omdat dit het eerste uitstapje was waar Wim terug foto's genomen heeft.

We zijn vorige week donderdag naar het lichtfestival in Gent geweest. Ik in de rolstoel want het parcours van vijf kilometer was toch wat ver voor mij.

Het was heel mooi, maar ik heb wel enorm koud gehad, met als gevolg dat ik nu een serieuze verkoudheid heb. We hebben ook het ganse parcours niet kunnen doen, dus we hebben heel wat gemist, maar hetgeen we zagen was wel fantastisch mooi.

Een impressie:

DSC03621.JPG

DSC03648.JPG

DSC03652.JPG

DSC03657.JPG

DSC03664.JPG

DSC03678.JPG

DSC03681.JPG

 

14:32 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |