11-03-15

lekker eten

Gelukkig is mijn smaak niet aangetast door mijn hersenaandoening en kan ik nog altijd genieten van lekker eten. Een aantal andere patiënten had dat geluk niet, dus ik blij.

Zo gingen we voorbije week met een vriend eten in een nieuw Italiaans restaurant in de buurt. Het was heel lekker, ondanks het feit dat hun oven defect was, dus geen pizza's.

Dan gingen we ook naar ons favoriet restaurant in Gent: A Food Affair. Zoals altijd, was het er heel lekker (als voorgerecht hadden we vietnamese loempia's, dus koud, in rijstpapier met een lekker dipsausje en een pittig soepje met citroengras en garnalen, als hoofdgerecht had ik een groene curry met schelvis en wim had lamsgehaktballetjes op zijn indisch, en als dessert had ik een bolletje vanilleijs met rode vruchten en yoghurt en Wim had een rijstpapje)

En toen kwamen er op zaterdagavond ook vrienden bij ons eten en kon Wim zijn kookkunsten weer bovenhalen, en dat deed hij heel goed. Als soep een aspergesoep met truffelroom in, als warm voorgerecht een minilasagne met gerookte makreel, champignons, aspergepunten, spinazie en een mosterdvelouté. Het hoofdgerecht was eendeborst, met een saus op basis van rode wijn en braambessen, met een peertje gesmoord in wijn en denneappeltjes. Als dessert een tatin van banaan en rum.

Ook komende zondag gaan we met een vriendin gaan eten. Dus we zijn weer goed bezig.Knipogen

14:31 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nou, dat is zéker geluk hebben! Ik heb zelf na een flinke verkoudheid een smaak- en reukverandering ondergaan.. gelukkig is een hoop weer teruggekomen zoals het wás, maar er zijn nog wel dingen die voor mij nu echt smerig smaken ( zoals het wit van gekookte eieren en cola!). Al maar goed dat jij nog lekker kunt genieten van al dat lekkers.. smekkerdesmek het water loopt me in de mond als ik dit hier allemaal lees hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-03-15

De commentaren zijn gesloten.