16-03-15

we eten verder

Zoals ik zei in mijn vorig postje, zijn we ook zondagmiddag lekker gaan eten met een vriendin. Die vriendin trekt wel foto's van eten, in tegenstelling tot Wim, dus van deze keer hebben we er foto's bij.

Als aperitief hadden we een glaasja cava met "mondvermaakertjes", en die waren heel lekker: wat couscous met een stukje rauwe tonijn, wat mouse van pastinaak en een koud soepje van gele paprika.

b1.jpeg

Als eerste voorgerecht was het mi cuit mi cru van limousinrund.

b2.jpeg

We namen de grote menu, dus hadden we een tweede voorgerecht: sint-jakobsvruchten op een bedje van witte kool met chardonnay-azijn.

b3.jpeg

De soep was een velouté van zoete mais.

b4.jpeg

Als hoofdgerecht kon je kiezen, ofwel was het een koolvishaasje, met een loempia van snijboon, soja en wortel, noedels en saus met citroengras, Wim en ik namen dit.

b5.jpeg

Ofwel was het hoeve kip met gnocchi en pesto, gebakken Romanescco, dit koos onze vriendin.

b6.jpeg

Dan was er nog kaas.

b7.jpeg

En als dessert was het een crême brulée, met koffieijs met amaretto.

b8.jpeg

Bij de rekening kreeg je ook nog een glaasje limoncello. Het was een geslaagde namiddag, allemaal heel lekker. Ik had 's avonds geen eten meer nodig.

b9.jpeg

13:28 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-03-15

lekker eten

Gelukkig is mijn smaak niet aangetast door mijn hersenaandoening en kan ik nog altijd genieten van lekker eten. Een aantal andere patiënten had dat geluk niet, dus ik blij.

Zo gingen we voorbije week met een vriend eten in een nieuw Italiaans restaurant in de buurt. Het was heel lekker, ondanks het feit dat hun oven defect was, dus geen pizza's.

Dan gingen we ook naar ons favoriet restaurant in Gent: A Food Affair. Zoals altijd, was het er heel lekker (als voorgerecht hadden we vietnamese loempia's, dus koud, in rijstpapier met een lekker dipsausje en een pittig soepje met citroengras en garnalen, als hoofdgerecht had ik een groene curry met schelvis en wim had lamsgehaktballetjes op zijn indisch, en als dessert had ik een bolletje vanilleijs met rode vruchten en yoghurt en Wim had een rijstpapje)

En toen kwamen er op zaterdagavond ook vrienden bij ons eten en kon Wim zijn kookkunsten weer bovenhalen, en dat deed hij heel goed. Als soep een aspergesoep met truffelroom in, als warm voorgerecht een minilasagne met gerookte makreel, champignons, aspergepunten, spinazie en een mosterdvelouté. Het hoofdgerecht was eendeborst, met een saus op basis van rode wijn en braambessen, met een peertje gesmoord in wijn en denneappeltjes. Als dessert een tatin van banaan en rum.

Ook komende zondag gaan we met een vriendin gaan eten. Dus we zijn weer goed bezig.Knipogen

14:31 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |