18-06-15

Terug op reis :)

 

We zijn terug op reis. Joepie. En waar zijn we naartoe? Disney World natuurlijk. Lachen Gezien we niet in een Disney Hotel slapen, dachten we, we gaan ook naar Seaworld en Universal Studios, maar het zal toch bij Disney blijven. We hebben al tickets voor 8 dagen Disney en de dagen ertussen heeft Wim nodig om te rusten, ja, hij moet mij constant duwen, dus ik heb het gemakkelijk. Deze week valt het nog mee, dan doen we een dag park en een dag rusten, maar volgende week zal dat niet lukken, want dan hebben we nog vijf dagen te gaan, van de zes, dus zal er maar 1 rustdag bij zijn voor Wim.

Als eerste dag gingen we natuurlijk naar ons favoriet park van de 4, Epcot, met hier een foto van Spaceship Earth:

DSC03971.JPG

Ze hebben er ook een nieuw tuintje, van de nieuwe film natuurlijk: Inside out:

DSC04056.JPG

Ze hebben nu een nieuw systeem van fastpassen, fastpass+. Hiermee kan je tot 60 dagen op voorhand als je in Disney zelf verblijft en tot 30 dagen op voorhand als je er niet verblijft, drie attracties per dag vastleggen voor een fastpass, wat we dus deden. Ook de ontmoeting met de figuren kan je zo vastleggen, wat we deden, hier de ontmoeting met Minnie. Gezien dat Wim zijn favoriet karakter is, wou hij ook wel op de foto.

DSC04101.JPG

Mensen kijken altijd raar naar ons als we zeggen dat we naar Disney gaan, niet alleen voor de sfeer en de attracties, maar ook voor het lekkere eten. We deden al een keer sjiek en gingen naar Monsieur Paul in Frankrijk (in de World Showcase van Epcot dus). Het menu is er samengesteld door Bocuse, een gekende Franse chef. We namen er de vier gangen menu, maar we namen pas foto's bij het hoofdgerecht, dus geen foto's van de 2 voorgerechten. Die waren: escargots met een schuim/saus van witte wijn met champignons en bacon. Als tweede voorgerecht had Wim een ossestaartbouillon met zwarte truffel, bedekt met bladerdeeg en ik had kreeft met een champignonsaus/schuim. Als hoofdgerecht hadden we contre fillet, gebakken zoals we gevraagd hadden, blue voor Wim en saignant voor mij (de obers waren daar heel blij mee, ze zijn gewend dat Amerikanen het doorbakken eten, wat ze een moord vinden voor het vlees), met groene asperges, met confit tomaten, cresson en parmesanschilfers en aardappeltjes, met een saus met zwarte peper en olijven in.

DSC04107.JPG

Als dessert nam Wim een île flottante en ik een bosbessenbol: dus mousse van witte chocolade gevuld met bosbessencompote en verse bosbessen, op een cirkeltje van pistache en een rond zandkoekje:

DSC04109.JPG

Hier de voorkant van het restaurant:

DSC04114.JPG

Dan kwam er een rustdag en de volgende dag gingen we naar Magic Kingdom. Daar ontmoeten we Elsa uit Frozen.

DSC04152.JPG

Erna gingen we naar het circus, waar we onder andere Daisy Duck ontmoeten.

DSC04155.JPG

Ook de aankleding was er mooi:

DSC04163.JPG

Dat het niet altijd sjiek moet zijn om lekker te zijn, bewezen we in Liberty Tree Restaurant. Hier hadden we als voorgerecht een krab en kreeft dip:

DSC04282.JPG

En als hoofdgerecht namen we een pot roast, dus stoverij van varkenswangetjes in een cabernetsaus, met ui, worteltjes en selder op een bedje van puree:

DSC04283.JPG

Nu hadden we geen plaats meer voor dessert.

In de namiddag was het tijd voor de parade: het Disney Festival of Fantasy Parade. Een nieuwe parade, met veel nieuwe wagens, die een hoog steampunk gehalte hadden:

DSC04344.JPG

Op de laatste wagen had je Mickey en Minnie in een luchtballon:

DSC04363.JPG

's nachts was er ook een parade: de Main Street Electrical Parade:

DSC04391.JPG

Met hier een wagen met Alice en de Cheshire Cat:

DSC04413.JPG

Vandaag wordt het terug een rustdag, en morgen gaan we naar Animal Kingdom.

17:13 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wow.. Paul Bocuse! Nogal een naam hè, op culinair gebied! Logisch dat het er allemaal zo goed uitziet. En ik geloof je meteen als je schrijft dat het ook héél lekker was allemaal! :-)
Ben zelf vandaag teruggekomen van onze vakantie op Corsica.. was ook mooi! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-06-15

De commentaren zijn gesloten.