28-06-15

terug op reis :) (deel 4)

 

Na de twee dagen Magic Kingdom hadden we een rustdag, wat goed was voor Wim.

De laatste 2 dagen gingen we terug naar Epcot, ons lievelingspark. Daar ontmoetten we Donald in Mexico:

DSC05408.JPG

We trokken er van elk land uiteraard foto's. Er zijn elf landen die zichzelf voorstellen in de World Showcase. Hier China:

DSC05438.JPG

In elk land kan je ook lekker eten en drinken. In Italië, Frankrijk en Duitseland kan je zo wijntastings doen, wat we uiteraard deden. Hier een tasting van champagnes en schuimwijnen in Italië:

DSC05495.JPG

Het weer was er heel warm, 35 graden en meer. Maar we hadden wel dagelijks een regenbui, die begon zo ergens tussen 5 en 7 uur en duurde tussen een half uur en de rest van de avond. Meestal hadden we er geen last van, zaten we ergens lekker te eten, maar soms wel. Zo begon het in Animal Kingdom te donderen en bliksemen toen we in rij stonden voor een ontmoeting met Goofy en Pluto. Die gingen toen weg omdat het gevaarlijk werd, en toen begon het te gieten... In Epcot begon het ook te gieten, toen we net in Japan waren, dus gingen we in het winkeltje wachten tot het stopte, of toch minderde, zodat we verder konden wandelen naar Frankrijk om er de rode wijnen te gaan proeven. Dan snel naar Canada, waar we gereserveerd hadden om te gaan eten in Le Cellier. Na het eten was het gelukkig gedaan met regenen, maar toen namen we een taxi terug naar ons resort.

DSC05520.JPG

Zoals ik al zei, gingen we lekker gaan eten in Canada. We deelden twee voorgerechten, de in Canadese Maple Whisky gemarineerde zalm en de gebakken Sint-Jakobsvruchten. Als hoofdgerecht nam ik een gebakken zalm en Wim nam een vegetarisch gerecht, aardappel cannelloni. Als dessert nam Wim de ananas-mango panna cotta en ik nam de pompelmoes gember cake met een flight Canadese ice wine bij:

DSC05534.JPG

Zoals gezegd gingen we dan naar huis, maar de volgende dag kwamen we terug. We hadden nog een aantal attracties te doen, zoals de Figment-ride in het paviljoen van de verbeelding:

DSC05553.JPG

En ook nu gingen  we terug wijn gaan proeven in Frankrijk, de witte wijnen van deze keer:

DSC05589.JPG

Hier een foto in Frankrijk:

DSC05594.JPG

's middags gingen we terug lekker gaan eten, deze keer in Engeland, de Rose & Crown Pub. Daar deelden we een kaasschotel met drie Engelse kazen: Stilton, McCall’s Ierse Cheddar en Cotswold kaas.

DSC05609.JPG

En erna genoten we van een heerlijke Shepherd's Pie, met lam, erwtjes en worteltje, en puree erop:

DSC05612.JPG

En toen zat de vakantie er weer op. De dag erna moesten we terug naar de luchthaven voor de vlucht naar huis. En we zijn ondertussen al weer thuis...

11:52 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Oei oei.. when it rains, it poors hè! stevig buitje!
Maar jullie lieten je natuurlijk daardoor niet uit het veld slaan en genoten lekker verder.. van alle attracties, de lekkere wijnproeverijen en van het bijzónder lekkere eten.. ziet er allemaal heel goed uit hoor! Leek me weer een geweldig leuke tijd daar!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-06-15

De commentaren zijn gesloten.