28-07-15

Trouw

Vorige zaterdag zijn we naar een trouwfeest van vrienden van ons geweest. Het was heel goed. Ze hadden wel geen chance met het weer, in Gent heeft het gans de dag geregend, hopelijk viel het in Mechelen, waar het feest was, wat mee, of in Leuven, daar wonen ze in de buurt, dus ik veronderstel dat ze daar naar het gemeentehuis zijn gegaan.

Ik had moeite met te kiezen wat ik ging aandoen, door het slechte weer. Ik wou eerst een zomerkleedje aandoen, maar dat zou wat koud geweest zijn. En welke schoenen ging ik aandoen, ik loop nog altijd met een voetopheffer, die enkel in mijn sportschoenen past. Dus heb ik maar het zwarte kleedje aangedaan met die grote bloem op (herinner je de foto nog?) met lange mouwen, een paar dikke zwarte nylons onder, zonder voeten, zwarte sokken eronder en mijn sportschoenen aan.

Het eten was een buffet, maar een heel lekker buffet. Het begon al bij de receptie: daar kon je tapasbordjes halen: ansjovis, feta, champignons, rauwe ham... Dan bij het eten was er een Aziaatisch buffet, een Afrikaans buffet, een Mediterraans buffet, een Belgisch buffet. Het was allemaal heel lekker, we hebben gesmuld. En erna was er ook een dssertbuffet, uiteraard.

Toen begon het dansen, de openingsdans was wel niet wat ik gedacht had, ik dacht dat het een nummer van de Beach Boys ging worden, gezien hij daar een grote fan van is. Het werd Teenage Dirtbag, maar gedaan door Scala. Ik heb op youtube ernaar gezocht, en enkel deze versie gevonden, zonder clip:

 

16:53 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-07-15

Terug op reis :) (deel 6: the very end)

Ik had in mijn vorig postje gezegd dat het de laatste post was over onze reis. Wel dat was dus niet gans waar. We hebben ondertussen onze fotoboek gemaakt en we hebben de online code ervoor. Je kan die bekijken op:

 

Veel plezier.

17:47 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-07-15

Terug op reis :) (deel 5: the end)

Mijn laatste postje over onze reis. We hebben ook veel foto's laten trekken door fotografen van Disney zelf. Ze hebben daar een systeem van photopass. Het zou nu in Parijs ook van start gaan, maar ik denk niet dat het zo goed zal gaan gelijk in Amerika. Als je een fotograaf ziet staan, kan je erbij gaan, vragen voor enkele foto's en hij bliept die erna op een kaart. Als je doorgaat kan je ze bekijken en een aantal foto's bestellen. We wisten dat we veel foto's gingen laten trekken, dus kochten we op voorhand een memory maker, waarmee je alle foto's kan downloaden, nadat je ze bewerkt hebt: kader errond gezet, handtekeningen toegevoegd, ... Van de 8 dagen in de parken hebben we meer dan 100 foto's per dag. Uit die meer dan 800 foto's heb in nu een selectie gemaakt.

Er stonden fotografen bij alle figuren. Er staan ook fotografen op mooie plaatsen. Er zijn ook attracties waar je de foto erna op je kaart kan laten zetten. Dus ik wou van elk park een attractie, een figuur en een mooie plaats. Maar ik wou wel elke attractie tonen en in magic kingdom waren dat er 3. Dus volgen er nu nog 14 foto's, getrokken door fotografen van Disney.

We beginnen in Animal Kingdom, waar de fotograaf zelf Tinkerbel erbij heeft gezet. Ik deed de banner van Animal Kingdom.

AK_BRDGTOP_7357514120.jpg

De attractie waar ze een foto namen was Dinosaur, een rit met een jeep waar je wordt teruggestuurd door de tijd naar de periode van de dinosauren.

AK_DINOSAURRIDE_7357273188.jpg

En als figuren koos ik voor Dug en Russell uit Up. Helaas hadden ze geen handtekeningen voor hen.

AK_OUTFITTERSCHAR1_7356655905.jpg

Dan verhuizen we naar Epcot, waar we een foto lieten trekken in Frankrijk:

EPCOT_WRLDSHW2_7352308725.jpg

De attractie met de photopass was Test track, waar je je eigen auto kan samenstellen die op 4 niveaus getest wordt, met als laatste de snelheid: de wagen gaat tot 65 mijl per uur:

EPCOT_DPIRIDESYSGMTT_7364390978.jpg

Als karakter kozen we voor Minnie Mouse, het enige karakter waar Wim met plezier mee op de foto gaat:

EPCOT_CHRCON3_7352051660.jpg

Dan verhuizen we naar Magic Kingdom, waar we aan de ingang een foto lieten nemen:

MK_ENTR_7360485756.jpg

Zoals gezegd zijn er hier drie attracties waar je de foto op je kaart kan laten zetten, als eerste Buzz Lightyear's Space Ranger Spin:

MK_BUZZLIGHTYEARRIDE_7355149983.jpg

Als tweede Space Mountain:

MK_SPACEMOUNTAINB_7362050316.jpg

En als derde Splash Mountain:

MK_SPLASH_7361899418.jpg

De foto met karakter die we lieten nemen was met Belle, nadat ze haar sprookje had herverteld met medewerking van het publiek:

MK_ENCHANTEDTALESGOLD_7355321681.jpg

En als laatste park komen de studios, waar we de foto lieten trekken voor de Tower of Terror:

STUDIO_SUNSET2_7359609048.jpg

In die attractie kan je ook de foto op je kaart laten zetten:

STUDIO_TOWEROFTERRORARIDE_7359637267.jpg

En als figuren koos ik voor Baymax en Hiro. Die hadden ook geen handtekening, maar wel een banner:

STUDIO_ANMTION1_7359318983.jpg

Zo, dit was het dan, de laatste foto's van onze reis.

11:44 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |