17-08-15

weekend

We zijn dit weekend twee keer naar de cinema geweest, zowel zaterdagmiddag als zondagavond, naar twee hele goeie films.

Op zaterdagmiddag gingen we naar Paper Towns, een film over drie vrienden in hun laatste jaar middelbare school, die op zoek gaan naar het verdwenen buurmeisje van één van hen. Het was een hele goede film. 

Op zondagavond gingen we met mijn neefje naar de film voor zijn verjaardag. Wel, neefje, zeg maar neef, hij werd 16 en is al ongeveer 1m90 groot, als het niet meer is. Hij koos voor Ant Man, de nieuwe superheldenfilm over iemand die een pak vindt dat hem zo klein kan maken gelijk een mier. Het was ook een hele goeie film, gelukkig namen ze zichzelf niet zo serieus, waardoor de film heel goed werd. 

10:59 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-08-15

Beestig leuk weekend (deel 2)

Op zondag gingen we naar Oostende, opnieuw. Ditmaal niet naar de Marina, maar wel naar een paar andere dingen, zoals het zandsculpturenfestival Frozen Summer Fun.

Om te beginnen waren er allerlei beelden over Frozen:

DSC05651.JPG

Olaf met een hoop kleine sneeuwmannetjes:

DSC05628.JPG

Maar dan waren er allerlei andere kunstwerken van Disneyfilms en attracties uit het park in Parijs. Hier het beeld van de film Brave:

DSC05635.JPG

Hier een overzichtsbeeld van allerlei Pixarfilms, zoals Toy Story, Monsters Inc en The Incredibles:

DSC05653.JPG

Een beeld over Wall-Ee

DSC05692.JPG

Daarnaast waren er ook beelden over Marvel, dat nu ook eigendom is van Disney en over Star Wars en Indiana Jones, want Lucasfilms hebben ze ook overgenomen. Hier het overzicht van Star Wars: 

DSC05673.JPG

Erna gingen we snel ergens lunchen, en het was heel lekker. We namen de lunchmenu met als voorgerecht kozen we alletwee voor de garnaalkroket, als hoofdgerecht koos wim voor de slibtongetjes en ik voor de mosselen. Het was zodanig lekker, dat we, toen we de rekening kregen en zagen dat ze te weinig hadden aangerekend, dat we het gezegd hebben. Daar waren ze zo blij mee, dat ze nog een drankje of koffie aanboden, maar daar hadden we geen tijd meer voor, want we moesten naar het Kursaal. We gingen namelijk naar de musical Mamma Mia gaan kijken en die was prachtig. 

10:59 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-15

Beestig leuk weekend (deel 1)

We hebben een heel leuk weekend achter de rug, jammer dat het zo snel voorbij ging.

Het begon vrijdagavond al, toen kwamen er vrienden naar Gent na het werk en gingen we samen ergens eten. Als voorgerecht namen Vanessa en ik de mosselen op zijn Thais, wim nam de Vietnamees gegrilde sate en Tim nam de Thaise rundvleessalade. Als hoofdgerecht nam ik de groene curry met verse zalm, Vanessa en Tim namen de rode curry met kip en Wim nam de ribeye à la plancha. Dit allemaal overgoten met een lekker flesje rosé. Als dessert nam Wim de rijstpap met een koffie verkeerd, Vanessa een deca met een crème brulée en Tim nam een dessertwijn. Ik nam een Tchai thee. we kregen hierbij allemaal een heerlijk speculoosschuimpje. Het was heel lekker en heel gezellig, een perfecte afsluiter van de werkweek (voor de anderen dan, ik werk nog niet terug).

Op zaterdag gingen we naar de cinema, naar Pitch Perfect 2. Niet dat we de eerste gezien hadden, maar we dachten niet dat dit erg ging zijn. Het gaat over een a capella koor in college, dus moesten we meteen aan Glee denken, een reeks waar we allebei dol op zijn, over een gewoon koor in high school. Het verhaal is flinterdun, maar de muziek was fantastisch.

 

Wat we op zondag deden, is voor de volgende post.

10:29 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-08-15

Marina

 

Gisteren zijn we terug naar Oostende geweest en zijn we heel lekker gaan eten, in onze vaste stek daar natuurlijk, de Marina.

Als aperitiefhapje hadden we makreelmousse met courgette en tapastomaatjes:

marina1.jpg

We namen de degustatiemenu, dus hadden we drie voorgerechten. Als eerste tonijn gemarineerd met roze peperbolletjes en appel:

marina2.jpg

Als tweede ravioli, gevuld met aubergine, burrata mozarella en tomatesaus, met verse basilicum:

marina3.jpg

Als derde risotto met tong en een klein stukje kreeft:

marina4.jpg

Als hoofdgerecht namen we de kalfszwezerikken met truffelsaus:

marina5.jpg

Daarna kregen we nog een stukje kaas, ik heb drie keer gevraagd welke het was, maar natuurlijk ben ik het vergeten, maar het was lekkere:

marina6.jpg

Gezien het dessert van het menu met chocolade en aardbeien was, kregen we een ander en namen we de sabayon. Hier is de chef die aan het maken:

marina7.jpg

En hier het uiteindelijke resultaat, sabayon met een bolletje ijs en stukjes peer erin:

marina8.jpg

Bij de koffie of thee kwamen er ook nog minidessertjes:

marina9.jpg

En hier nog een foto van de drie genieters:

marina10.jpg

We hebben aan de chef gevraagd of er al een overnemer was, hij wil ermee stoppen, hij is dan ook al 67 jaar oud, dus wordt het wel tijd, en hij zei dat zijn dochter de zaak ging overnemen, dus zullen we er blijven gaan... Lachen

 

10:47 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |