28-10-15

De reis (deel 2)

Zo, de eerste paar dagen zijn voorbij gevlogen. De eerste dag was een rustdag, maar zijn we wel heel lekker gaan lunchen, in een plaats waar we de vorige keer in juni ook een paar keer zijn geweest en ze ons daar nu nog herkenden... Misschien omdat ik met een vierpikkel loop. Wim nam er iets van de brunchmenu: chicken parmesan eggs benedict en ik nam de Buffalo Chicken Parmesan, heel lekker: 

DSC05770.JPG

Hier een foto van ons resort, het gebouw waarin onze kamer ligt:

DSC05776.JPG

De volgende dag was onze eerste dag park, waar we naar ons lievelingspark gingen: Epcot. Daar is nu het 20e International Food & Wine Festival bezig, een festival on op het lijf geschreven, nietwaar?  Die dag hebben we ons volledig geconcentreerd op dat festival. We gingen in het Festival Center gaan kijken en daar had Ghirardelli een stand met mooie chocoladen beelden, zoals hier Olaf, een onderdeel van de Frozen taart:

DSC05795.JPG

Er stond ook een mooie topiary van Mickey die aan het barbecueën was:

DSC05823.JPG

Zowel voor de lunch als voor het avondeten deden we eetstalletjes, zowel voor landen als thema's, we deden er 12 van de 38, dus we hebben nog veel te gaan, en we gaan maar 2 dagen meer naar daar, waar we telkens voor het avondeten al reservaties hebben, dus ik denk niet dat het zal lukken om ze allemaal te doen. Enkele voorbeelden: voor de landen: Schotland (sint-jakobsvrucht met spinazie-cheddar gratin), Ierland (kreeft fisherman's pie); voor de thema's: Farm Fresh (gegrilde hoender met gestoofde groentjes en habanero saus), coffee cart (gekoelde chai met melk en grey goose vodka). Op de foto is het Frankrijk met een kir royal met granaatappel en een croissant gevuld met escargots en lookboter: 

DSC05827.JPG

Hier de ontmoeting met Winnie the Pooh en Tigger in het paviljoen van Groot Brittannië.

DSC05872.JPG

Er is ook een zoektocht waar je de world showcase afwandelt en op zoek gaat naar beeldjes van Remy uit Ratatouille, die in elk land een onderdeel van zijn ratatouille gerecht verzameld. Remy's Hide & Squeak noemt het. Als je het beeldje vind, moet je kijken wel ingrediënt hij vast heeft en het correspondeerde stickertje op de juiste plaats kleven. Hier waren het de courgetten die hij in een gondola van Italië vond:

DSC05961.JPG

De volgende dag gingen we naar Magic Kingdom, we namen er de ferry, waar we langs het contemporary resort vaarden:

DSC05984.JPG

Hier liet ik een foto trekken in het circus bij Minnie:

DSC06036.JPG

Hier een foto in Fantasyland aan de cartography winkel:

DSC06077.JPG

Het park stond volledig in het teken van Halloween, met mooie beelden van pompoenmensen:

DSC06092.JPG

Hier Donald Duck in de Move It! Shake It! Dance & Play It! Street Party:

DSC06117.JPG

Op de bank bij Goofy:

DSC06138.JPG

In de Enchanted Tiki Room:

DSC06251.JPG

Vanaf 7 uur ging het park dicht voor de gewone bezoeker en had je speciale kaarten nodig voor Mickey's not so scary Halloween party, die we natuurlijk hadden. Daar kon je figuren ontmoeten die je anders niet kon ontmoeten. Tarzan en Terk had ik dan wel al, meer Jane nog niet:

DSC06255.JPG

Ook Lotso had ik nog niet, voor degenen die dit figuur niet kennen, dit is de slechterik uit Toy Story 3:

DSC06258.JPG

De Hocus Pocus Villain Spelltacular ging niet door want het regende te veel, om het publiek te troosten hebben ze om 8 uur toch 1 nummer van het optreden gebracht. Dan begon de Boo-To-You Halloween parade, die gelukkig wel doorging, het was eventjes gestopt met regenen, maar tijdens de parade zelf begon het terug te regenen, maar de parade was al bezig, dus ging die gewoon door , joepie:

DSC06276.JPG

Hier de wagen met Mickey, Minnie, Donald en Daisy, verkleed zoals het hoort op Halloween:

DSC06288.JPG

Pirates of the Caribbean tijdens de parade:

DSC06303.JPG

Ook de Haunted Mansion Gravestones waren er:

DSC06314.JPG

De liftende spoken uit de Haunted Mansion attractie:

DSC06322.JPG

Goofy's Candy Co tijdens de parade:

DSC06352.JPG

Daarna begon Celebrate the Magic, met projecties op het kasteel van Assepoester, hier een scene uit Wreck it Ralph:

DSC06379.JPG

Hier is Assepoester te zien op haar eigen kasteel:

DSC06388.JPG

Daarna begon de speciale voorstelling van het vuurwerk: Happy HalloWishes: 

DSC06429.JPG

Waar er naast het vuurwerk ook nog projecties op het kasteel te zien zijn:

DSC06464.JPG

Daarna gingen we door via Main Street USA, waar er veel verlichting was in de Halloween sfeer:

DSC06484.JPG

Vandaag is het terug een rustdag. Wel chance, gisteren regende het een beetje, hebben we onze regenponcho's maar eventjes aangedaan, voor de rest was het lichte motregen waar je niet echt nat van wordt, maar vandaag heeft het al gegoten en gedonderd en gebliksemd, dus een goed moment voor een rustdag.

18:14 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ah nou! dat komt zeker mooi uit dan! Een beetje zoals de regendag tijdens míjn vakantie.. kon ik mooi m'n enkel, die de dag ervoor compleet dubbelgeslagen was, wat laten rusten!
Weer heel veel leuks en moois gezien.. echt in jullie straatje.. en dat Food&Wine festival was dat zéker ja! haha! (wel zonde van die lekkere croissant.. escargots? yuckk! hehe)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-10-15

Wat een uitgebreid logje over jullie belevenissen. Ik vind het fijn dat je weer je reisverhalen kunt posten!! En vooral dat je er zelf weer kunt van genieten!!

Gepost door: magda | 31-10-15

De commentaren zijn gesloten.