31-10-15

De reis (deel 3)

De volgende dag kwam Animal Kingdom aan de beurt. Met natuurlijk de tree of life: 

DSC06490.JPG

Ze hebben er ook hele mooie macaws. Bij het openen van het park lieten ze die rondvliegen om de mensen te tonen naar waar je moest gaan, heel spectaculair.

DSC06506.JPG

Tijdens de Kilimanjaro safari kwamen we vele dieren tegen zoals deze giraf, die lekker aan het eten is.

DSC06545.JPG

Ook de leeuwin zat alles rustig te bekijken.

DSC06567.JPG

Tijdens de wandeling aan Pangani Forest in Afrika kwamen we veel dieren tegen. Dit vogeltje, een soort wever, zat zich rustig te wassen:

DSC06586.JPG

Er waren bij de gorilla's ook enkele kleintjes:

DSC06604.JPG

We gingen ook naar Finding Nemo, the musical:DSC06650.JPG

Hier zie je de Mount Everest:

DSC06614.JPG

We deden ook iets nieuws: we verzamelden bijna alle badges van de wilderness explorers. Op verschillende plaatsen stonden er mensen die een bepaald thema uitlegden en waar je een badge kon halen. Dit was heel leuk gedaan, maar hierdoor hebben we wel niet alles kunnen doen, zoals de Lion King show en naar Rafiki's Planet Watch, de badges van daar hadden we dus ook niet, maar dat waren de enige, dus we hebben toch goed ons best gedaan.

Dan ontmoette ik natuurlijk ook weer enkele figuren. Flik was terug, het was al lang geleden dat die er nog eens stond:

DSC06500.JPG

En natuurlijk Mickey en Minnie in de Adventurers Outpost:

DSC06624.JPG

Donald stond in Dinoland USA:

DSC06629.JPG

Erna gingen we lekker gaan eten in Todd English's Bluezoo in Walt Disney's Dolphin Hotel. Het was weeral heel lekker. Als voorgerecht deelden we 6 oesters en een tonijn tartaar, bereid met aioli in vloeibaar stikstof, dus met veel rook en bevroren, heel lekker. Als hoofdgerecht nam Wim tonijn en ik een dansende vis: een vis (van deze keer was het een mediterraanse zeebaars) die ze op een stok steken en zo grillen terwijl de vis ronddraait, allebei heel lekker. Dit alles overgoten met een lekkere pinot grigio. Wim had dan nog plaats voor dessert en nam een wortelcake, ik niet meer, dus ik nam enkel een dessertwijntje.

DSC06734.JPG

De volgende dag gingen we terug naar Epcot, waar we eerst enkele attracties deden, zoals Journey into Imagination with Figment:

DSC06748.JPG

En Living with the Land, waar je een boottochtje maakt langsheen de serres van Disney, met nu natuurlijk ook enkele pompoenstukken:

DSC06782.JPG

In Duitsland reed er ook een treintje rond van Marklin:

DSC06838.JPG

Dan deden we voor lunch terug een aantal eetstandjes, zoals onder andere dat in Canada:

DSC06798.JPG

Waar ik de Wild Mushroom Filet Mignon met truffelboter nam:

DSC06797.JPG

In een aantal standjes namen we enkel iets om te drinken, zoals in Mexico...

DSC06831.JPG

... waar ik een sangria nam:

DSC06832.JPG

De Wine & Cheese stands stonden vlak bij elkaar, dus gingen we in de Cheese stand een trio kazen halen, en in de Wine stand een petit syrah:

DSC06844.JPG

Ook hier ontmoette ik uiteraard een aantal figuren, zoals Mary Poppins... :

DSC06799.JPG

... en Belle... : 

DSC06805.JPG

... en de stiefzusters van Assepoester, Anastasia en Drisella. Zij staan er normaal gezien niet, dus dat was een onverwachte ontmoeting: 

DSC06808.JPG

Ook Daisy Duck was er: 

DSC06826.JPG

Voor avondeten hadden we gereserveerd in Spice Road Table, een restaurant in Marokko. Hier geniet ik van het voorgerecht: Harissa Chicken Roll:

DSC06858.JPG

Dan terug naar ons hotel waar we nu terug 2 rustdagen hebben. Vandaag hebben we de shuttle genomen naar een winkelcentrum en zijn we gaan winkelen, sportschoenen voor mij en 2 paar extra veters, sokken en polo's voor Wim.

20:30 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-10-15

De reis (deel 2)

Zo, de eerste paar dagen zijn voorbij gevlogen. De eerste dag was een rustdag, maar zijn we wel heel lekker gaan lunchen, in een plaats waar we de vorige keer in juni ook een paar keer zijn geweest en ze ons daar nu nog herkenden... Misschien omdat ik met een vierpikkel loop. Wim nam er iets van de brunchmenu: chicken parmesan eggs benedict en ik nam de Buffalo Chicken Parmesan, heel lekker: 

DSC05770.JPG

Hier een foto van ons resort, het gebouw waarin onze kamer ligt:

DSC05776.JPG

De volgende dag was onze eerste dag park, waar we naar ons lievelingspark gingen: Epcot. Daar is nu het 20e International Food & Wine Festival bezig, een festival on op het lijf geschreven, nietwaar?  Die dag hebben we ons volledig geconcentreerd op dat festival. We gingen in het Festival Center gaan kijken en daar had Ghirardelli een stand met mooie chocoladen beelden, zoals hier Olaf, een onderdeel van de Frozen taart:

DSC05795.JPG

Er stond ook een mooie topiary van Mickey die aan het barbecueën was:

DSC05823.JPG

Zowel voor de lunch als voor het avondeten deden we eetstalletjes, zowel voor landen als thema's, we deden er 12 van de 38, dus we hebben nog veel te gaan, en we gaan maar 2 dagen meer naar daar, waar we telkens voor het avondeten al reservaties hebben, dus ik denk niet dat het zal lukken om ze allemaal te doen. Enkele voorbeelden: voor de landen: Schotland (sint-jakobsvrucht met spinazie-cheddar gratin), Ierland (kreeft fisherman's pie); voor de thema's: Farm Fresh (gegrilde hoender met gestoofde groentjes en habanero saus), coffee cart (gekoelde chai met melk en grey goose vodka). Op de foto is het Frankrijk met een kir royal met granaatappel en een croissant gevuld met escargots en lookboter: 

DSC05827.JPG

Hier de ontmoeting met Winnie the Pooh en Tigger in het paviljoen van Groot Brittannië.

DSC05872.JPG

Er is ook een zoektocht waar je de world showcase afwandelt en op zoek gaat naar beeldjes van Remy uit Ratatouille, die in elk land een onderdeel van zijn ratatouille gerecht verzameld. Remy's Hide & Squeak noemt het. Als je het beeldje vind, moet je kijken wel ingrediënt hij vast heeft en het correspondeerde stickertje op de juiste plaats kleven. Hier waren het de courgetten die hij in een gondola van Italië vond:

DSC05961.JPG

De volgende dag gingen we naar Magic Kingdom, we namen er de ferry, waar we langs het contemporary resort vaarden:

DSC05984.JPG

Hier liet ik een foto trekken in het circus bij Minnie:

DSC06036.JPG

Hier een foto in Fantasyland aan de cartography winkel:

DSC06077.JPG

Het park stond volledig in het teken van Halloween, met mooie beelden van pompoenmensen:

DSC06092.JPG

Hier Donald Duck in de Move It! Shake It! Dance & Play It! Street Party:

DSC06117.JPG

Op de bank bij Goofy:

DSC06138.JPG

In de Enchanted Tiki Room:

DSC06251.JPG

Vanaf 7 uur ging het park dicht voor de gewone bezoeker en had je speciale kaarten nodig voor Mickey's not so scary Halloween party, die we natuurlijk hadden. Daar kon je figuren ontmoeten die je anders niet kon ontmoeten. Tarzan en Terk had ik dan wel al, meer Jane nog niet:

DSC06255.JPG

Ook Lotso had ik nog niet, voor degenen die dit figuur niet kennen, dit is de slechterik uit Toy Story 3:

DSC06258.JPG

De Hocus Pocus Villain Spelltacular ging niet door want het regende te veel, om het publiek te troosten hebben ze om 8 uur toch 1 nummer van het optreden gebracht. Dan begon de Boo-To-You Halloween parade, die gelukkig wel doorging, het was eventjes gestopt met regenen, maar tijdens de parade zelf begon het terug te regenen, maar de parade was al bezig, dus ging die gewoon door , joepie:

DSC06276.JPG

Hier de wagen met Mickey, Minnie, Donald en Daisy, verkleed zoals het hoort op Halloween:

DSC06288.JPG

Pirates of the Caribbean tijdens de parade:

DSC06303.JPG

Ook de Haunted Mansion Gravestones waren er:

DSC06314.JPG

De liftende spoken uit de Haunted Mansion attractie:

DSC06322.JPG

Goofy's Candy Co tijdens de parade:

DSC06352.JPG

Daarna begon Celebrate the Magic, met projecties op het kasteel van Assepoester, hier een scene uit Wreck it Ralph:

DSC06379.JPG

Hier is Assepoester te zien op haar eigen kasteel:

DSC06388.JPG

Daarna begon de speciale voorstelling van het vuurwerk: Happy HalloWishes: 

DSC06429.JPG

Waar er naast het vuurwerk ook nog projecties op het kasteel te zien zijn:

DSC06464.JPG

Daarna gingen we door via Main Street USA, waar er veel verlichting was in de Halloween sfeer:

DSC06484.JPG

Vandaag is het terug een rustdag. Wel chance, gisteren regende het een beetje, hebben we onze regenponcho's maar eventjes aangedaan, voor de rest was het lichte motregen waar je niet echt nat van wordt, maar vandaag heeft het al gegoten en gedonderd en gebliksemd, dus een goed moment voor een rustdag.

18:14 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-10-15

Terug op reis

We zijn terug op reis, tijd om nog eens te posten dacht ik. En ook omdat Wim door heeft waarom het niet lukte om in te loggen via edge: hij was er ingelogd op proximus, dus wou de skynetblogs ook naar zijn blog gaan, die hij niet heeft. Hij heeft zich dus uitgelogd op proximus en nu kan ik terug naar mijn blogje.

De vlucht naar Orlando duurde heel lang, vond ik, maar nu zijn we er geraakt. Ik heb al een foto van het leukste deel van de vlucht: in Philadelphia zijn we lekker gaan eten in Legal Sea Foods. Telkens we via Philadelphia vliegen, en we hebben tijd, gaan we in dat restaurant eten. Deze keer nam ik een lobster roll:

 

DSC_0019.JPG

Vandaag wordt het een rustdag, maar morgen beginnen we aan Disney World, we beginnen in Epcot, waar het momenteel het Food and Wine Festival is, ons op het lijf geschreven, nietwaar?

12:43 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |