03-08-15

Marina

 

Gisteren zijn we terug naar Oostende geweest en zijn we heel lekker gaan eten, in onze vaste stek daar natuurlijk, de Marina.

Als aperitiefhapje hadden we makreelmousse met courgette en tapastomaatjes:

marina1.jpg

We namen de degustatiemenu, dus hadden we drie voorgerechten. Als eerste tonijn gemarineerd met roze peperbolletjes en appel:

marina2.jpg

Als tweede ravioli, gevuld met aubergine, burrata mozarella en tomatesaus, met verse basilicum:

marina3.jpg

Als derde risotto met tong en een klein stukje kreeft:

marina4.jpg

Als hoofdgerecht namen we de kalfszwezerikken met truffelsaus:

marina5.jpg

Daarna kregen we nog een stukje kaas, ik heb drie keer gevraagd welke het was, maar natuurlijk ben ik het vergeten, maar het was lekkere:

marina6.jpg

Gezien het dessert van het menu met chocolade en aardbeien was, kregen we een ander en namen we de sabayon. Hier is de chef die aan het maken:

marina7.jpg

En hier het uiteindelijke resultaat, sabayon met een bolletje ijs en stukjes peer erin:

marina8.jpg

Bij de koffie of thee kwamen er ook nog minidessertjes:

marina9.jpg

En hier nog een foto van de drie genieters:

marina10.jpg

We hebben aan de chef gevraagd of er al een overnemer was, hij wil ermee stoppen, hij is dan ook al 67 jaar oud, dus wordt het wel tijd, en hij zei dat zijn dochter de zaak ging overnemen, dus zullen we er blijven gaan... Lachen

 

10:47 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-06-15

weekend

Het weekend is weer achter de rug en het was een weekend gevuld met lekker eten.

Op vrijdagavond gingen we gaan eten met de nichtjes en de neefjes. Een gewoonte die we een aantal jaar geleden begonnen zijn om zo elkaar niet uit het oog te verliezen. En elk om buurt kiezen we de locatie uit. Deze keer gingen we de chinese toer op en gingen we naar de wok king in gentbrugge. en buffet restaurant waar je allerlei koude en warme voorgerechtjes kan halen, erna wok of teppanyaki en dan nog dessertjes, maar toen had ik geen plaats meer. Het was heel lekker en heel gezellig.

Dan op zaterdagavond kwamen er vrienden en hun twee dochters eten bij ons. Ze mochten de keuken kiezen en hadden voor japans gekozen. Eerst waren er vier hapjes, zowel aperitief hapjes als voorgerecht, we maakten geen onderscheid. De hapjes waren prawn spring rolls, dus rijstpapier gevuld met garnalen, wortels, sojascheuten, erwtjes en een lekkere dressing. Dit was een koud hapje. Dan hadden we nog kip yakitori, tonijn tataki en gyoza's. Als je niet weet wat dat allemaal is en je wilt het weten, zal je moeten googlen, best op afbeeldingen. Knipogen Als hoofdgerecht was het een noedelsoep met allerlei groentjes en zalm. En als dessert een matcha flan, een groene thee flan dus. Het was allemaal heel gezellig en vooral lekker. Lachen

Op zondag konden we geen pap meer zeggen.

13:14 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-03-15

we eten verder

Zoals ik zei in mijn vorig postje, zijn we ook zondagmiddag lekker gaan eten met een vriendin. Die vriendin trekt wel foto's van eten, in tegenstelling tot Wim, dus van deze keer hebben we er foto's bij.

Als aperitief hadden we een glaasja cava met "mondvermaakertjes", en die waren heel lekker: wat couscous met een stukje rauwe tonijn, wat mouse van pastinaak en een koud soepje van gele paprika.

b1.jpeg

Als eerste voorgerecht was het mi cuit mi cru van limousinrund.

b2.jpeg

We namen de grote menu, dus hadden we een tweede voorgerecht: sint-jakobsvruchten op een bedje van witte kool met chardonnay-azijn.

b3.jpeg

De soep was een velouté van zoete mais.

b4.jpeg

Als hoofdgerecht kon je kiezen, ofwel was het een koolvishaasje, met een loempia van snijboon, soja en wortel, noedels en saus met citroengras, Wim en ik namen dit.

b5.jpeg

Ofwel was het hoeve kip met gnocchi en pesto, gebakken Romanescco, dit koos onze vriendin.

b6.jpeg

Dan was er nog kaas.

b7.jpeg

En als dessert was het een crême brulée, met koffieijs met amaretto.

b8.jpeg

Bij de rekening kreeg je ook nog een glaasje limoncello. Het was een geslaagde namiddag, allemaal heel lekker. Ik had 's avonds geen eten meer nodig.

b9.jpeg

13:28 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-03-15

lekker eten

Gelukkig is mijn smaak niet aangetast door mijn hersenaandoening en kan ik nog altijd genieten van lekker eten. Een aantal andere patiënten had dat geluk niet, dus ik blij.

Zo gingen we voorbije week met een vriend eten in een nieuw Italiaans restaurant in de buurt. Het was heel lekker, ondanks het feit dat hun oven defect was, dus geen pizza's.

Dan gingen we ook naar ons favoriet restaurant in Gent: A Food Affair. Zoals altijd, was het er heel lekker (als voorgerecht hadden we vietnamese loempia's, dus koud, in rijstpapier met een lekker dipsausje en een pittig soepje met citroengras en garnalen, als hoofdgerecht had ik een groene curry met schelvis en wim had lamsgehaktballetjes op zijn indisch, en als dessert had ik een bolletje vanilleijs met rode vruchten en yoghurt en Wim had een rijstpapje)

En toen kwamen er op zaterdagavond ook vrienden bij ons eten en kon Wim zijn kookkunsten weer bovenhalen, en dat deed hij heel goed. Als soep een aspergesoep met truffelroom in, als warm voorgerecht een minilasagne met gerookte makreel, champignons, aspergepunten, spinazie en een mosterdvelouté. Het hoofdgerecht was eendeborst, met een saus op basis van rode wijn en braambessen, met een peertje gesmoord in wijn en denneappeltjes. Als dessert een tatin van banaan en rum.

Ook komende zondag gaan we met een vriendin gaan eten. Dus we zijn weer goed bezig.Knipogen

14:31 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-08-13

lekker eten in Engeland

Na de musicals, laat ons het nu eens hebben over het eten in Londen en Canterbury. we hebben dus heerlijk gegeten. Ik hoor mensen vaak zeggen, in Engeland kan je niet lekker eten. Dat klopt dus niet. Je moet alleen weten waar te gaan eten. We aten heerlijke Japanse okonomiyaki, we ontdekten een Zuid-Afrikaans visrestaurant, we aten lekker Italiaans, we gingen naar een Britse gastropub (ja, we aten ook Brits). Maar hier wil ik het eens hebben over ons Indisch eten.

We gingen eten in Benares, een Indisch restaurant met 2 Michelinsterren. Dus niet gauw een "curry" eten, maar lekker gastronomisch Indisch. En het was dus heerlijk. We kozen voor de driegangen menu, waar je kan kiezen tussen drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts.

Als voorgerecht had Wim Lam levertjes en niertjes "pie" en ik had vis kebab met chili mayonnaise en pickels. De vis smolt in je mond, heerlijk. En Wim het zijne vond ik ook heel lekker, als je bedenkt dat ik niet dol ben op lever en niertjes...

Als hoofdgerecht had Wim Jackfruit biriyani, een vegetarisch rijstgerecht, en ik had terug vis: gemarineerde baby zeebaars in een blad gebakken. Het was weerom smullen. Mijn bord kreeg ik op, maar de bijgerechten (rijst, brood en linzen) niet.

Als dessert had Wim rijstpap met cardamom en mangosaus en ik tandoori ananas met earl grey ijs. Ik had al ijs gegeten van groene thee, maar nog nooit van zwarte thee. Ik ben al dol op de groen thee versie, maar de zwarte thee versie is nog beter. mjam.

We namen er telkens de aangepaste wijnen bij, waar we een uitleg over de wijn en waarom die bij het gerecht gekozen was erbij kregen.

We hebben dus heerlijk gegeten en de prijs viel heeeeel goed mee, we betalen hier vaak een stuk meer in restaurants zonder sterren.

08:10 Gepost door Kimmekepunk in Eten, Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-01-13

smullen

Ik hoop dat iedereen prettige feestdagen had. Bij ons was het in orde.

Gezien iedereen waarschijnlijk veel te veel zal gegeten hebben, zullen we het maar eens over eten hebben hé, dat is al een tijdje geleden. Knipogen

Wim heeft op oudejaarsavond heel lekker voor mij gekookt, hoewel hij zelf dacht dat het niet ging lukken, omdat er bij elk gerecht wel iets mis ging.

Als voorgerecht hadden we een risotto met kabeljauw en een rode en gele paprikasaus. Normaal moest het met rode poon, maar hij had er geen gevonden en hij vond dat de risotto maar flets smaakte, maar dat paprika sausje was overheerlijk, waardoor het geheel van een lekker voorgerecht ineens sprong naar een superlekker voorgerecht.

Als hoofdgerecht had hij varken op drie wijzen, maar dat is uiteindelijk twee wijzen geworden, want voor de derde, de varkenswangetjes, had hij niet gezien dat dit een paar uur moest op staan, dus het was te laat om daar nog mee te beginnen. We hadden een varkenshaasje gewikkeld in Toscaanse ham, met raapjes, spinazie en kastanjechampignons en een schijfje bloedworst. Ik ben niet dol op bloedworst, maar gelukkig was het maar een klein schijfje, en de rest was terug superlekker.

Voor het dessert heeft hij eerst eens zelf sorbet gemaakt, maar hij vreesde dat die niet gelukt zou zijn: ik had onlangs een ijsmachine gekregen, die hij nu voor het eerst ging uitproberen, maar hij denkt dat er eigenlijk een stuk ontbreekt, dus vreesde hij dat het niet ging lukken, maar uiteindelijk lukte het wel. We hadden dus een ravioli van ananas gevuld met mangomousse en een limoen en limoncello sorbet. Terug superlekker.

Op Nieuwjaarsdag gingen we bij mijn schoonouders eten, maar ze hadden Wim gevraagd of hij wou koken. Zij zorgden voor de hapjes wij voor soep: kervel-preisoep met kippeblokjes, het hoofdgerecht: parelhoen op zijn normandisch (met zilveruitjes, spekjes, calvados en cider in de saus) met appeltjes met veenbessen, en dessert: een trifle: koekjes met rode vruchten en een mengeling van crème anglaise en slagroom. We hebben dus terug gesmuld.

En de dag erna, kon hij terug iets uitproberen: we hadden nog die varkenswangetjes over, dus heeft hij stoverij van varkenswangetjes gemaakt (veeeeel lekkerder dan met gewoon stoofvlees, ik moet geen andere meer hebben). Hij had feitelijk nog nooit stoverij gemaakt, en die is heel goed gelukt: de lekkerste stoverij die ik al gegeten heb. Hij mag dat nog doen. Lachen

Nu heb ik honger gekregen. Smakelijk. Tong uitsteken

 

15:02 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-08-12

Europese markt

Woensdag ging ik naar de Europese markt op de Kouter in Gent (degenen die zouden geïnteresseerd zijn, het is vandaag en morgen ook nog).

Het plein stond vol kraampjes, hoofdzakelijk (ik denk zo’n 90%) waren het kraampjes waar je eten kon kopen. Er waren ook verschillende landen vertegenwoordigd: Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, België, Polen…

Ik kocht er lekkere salami, kaas, pommeau, look en sjalotjes… Ik zal veel kunnen smullen de komende tijd. J Er stonden ook verschillende kraampjes met zoete dingen, maar ik had toch liever de zoute.

Er waren ook kraampjes waar je eten en drinken kon kopen om ter plaatse te nuttigen. Wij gingen aan één kraampje cava drinken en een bordje gemengd (met salami, kaas en rauwe hesp) eten. Later gingen we aan een ander kraampje een cocktail drinken: voor mij een Caipirihna, voor Astrid een Mojito.

En zo werd het een gezellige avond.

08:00 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende