17-08-15

weekend

We zijn dit weekend twee keer naar de cinema geweest, zowel zaterdagmiddag als zondagavond, naar twee hele goeie films.

Op zaterdagmiddag gingen we naar Paper Towns, een film over drie vrienden in hun laatste jaar middelbare school, die op zoek gaan naar het verdwenen buurmeisje van één van hen. Het was een hele goede film. 

Op zondagavond gingen we met mijn neefje naar de film voor zijn verjaardag. Wel, neefje, zeg maar neef, hij werd 16 en is al ongeveer 1m90 groot, als het niet meer is. Hij koos voor Ant Man, de nieuwe superheldenfilm over iemand die een pak vindt dat hem zo klein kan maken gelijk een mier. Het was ook een hele goeie film, gelukkig namen ze zichzelf niet zo serieus, waardoor de film heel goed werd. 

10:59 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-04-15

Filmpjes

We gingen nog naar twee andere films: Insurgent en Cinderella.

Insurgent is de opvolger van Divergent. De film vloog voorbij, wat dus wel een goed teken is. Er is wel veel meer actie in de film dan in het boek. 

En dan Cinderella, het gekende sprookje heeft nu zijn filmversie ook, die gelukkig dicht blijft aanleunen bij de tekenfilm, ze hebben er niet veel aan veranderd, ze beseften gelukkig: als het goed is, moet je er niet teveel aan prutsen. 

09:55 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-02-15

Filmpjes

 De voorbije vier maand ging we een stuk of vijf keer naar de cinema.

De films waren: Mockingjay, part 1; p.k.; Into the woods; Night at the museum 3; Big Hero 6. De getalletjes kunnen wat misleidend zijn, enkel night at the museum was effectief het derde deel. Mockingjay part 1 is feitelijk de derde film van de hunger games wereld, gebaseerd op het derde boek, dat in twee delen zal verfilmd worden vandaar de part 1, maar het is dus de derde film ervan. En Big hero 6 zijn gewoon 6 helden, het is dus niet dat er een big hero 1, 2, 3, 4 en 5 van bestaat.

Waarover gaan ze? Mockingjay is dus de derde film van de hunger games en zet het verhaal verder. Het vorig deel eindigde met het ontsnappen uit de arena, nu gaat het verder. Als je de vorige twee delen niet zag, kan je dus niet volgen. Het was heel leuk en nu wacht ik vol ongeduld op het vierde en laatste deel, dat zal eind dit jaar uitkomen.

 

 

P.K. is een bollywoodfilm, die voor een stuk in Brugge is gefilmd. Het eerste kwartier van de film speelt zich af in Brugge en dat is goed te zien. Het gaat over een buitenaards wezen dat in India land, maar waarvan het beacon om zijn ruimteschip terug te roepen, gestolen wordt.

 

Into the woods is een musical en een echte, waar ze constant zingen, zoals het hoort. Het combineert vier sprookjes: assepoester, rapunzel, roodkapje en jaak en de bonestaak. De manier waarop is goed gevonden, wat het een heel goede film maakt.

 

Night at the museum 3 was een heel leuke ontspannende film. Zoals de vorige 2 delen gaat het over een nachtwaker in een museum, waar 's nachts alle kunstwerken tot leven komen door een tablet van egyptische oorsprong. daar is nu iets mis mee en moeten ze een oplossing vinden voor het te laat is. Hiervoor moeten ze naar het British Museum in Londen.

 

 

En als laatste film gingen we naar Big Hero 6, de laatste Disney. Het gaat over een genie van 14 jaar die zijn tijd verspilt met robotgevechten. Door zijn oudere broer wordt hij meegenomen naar zijn werk waar hij kennismaakt met allerlei nerds en ook een robot. Als zijn broer dan sterft, zoekt Hiro wraak.

 

13:15 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-08-13

Chennai express

We gingen maandag naar de cinema met Indische vrienden, dus het werd een Bollywoodfilm: Chennai Express. Het was heel leuk en grappig. Ze deden veel verwijzingen naar andere bollywoodfilms, en gezien we er toch al veel zagen, hadden we die grapjes wel door. Andere grapjes hadden we misschien niet door: tijdens de liedjes deden ze het weer: geen ondertitels meer. grmbl. en het was een film waar ook de taal een rol speelde: de enen spraken hindi, de andere Tamil en er zullen ook grappen in gezeten hebben ivm de woordspelingen tussen het hindi en het Tamil, die ze natuurlijk niet vertaalden in de ondertitels. Vandaar dat onze Indische vrienden af en toe meer moesten lachen dan wij. Maar het was een leuke, ontspannende film.

De film gaat over een man, Rahul, die per ongeluk in een trein naar Chennai blijft zitten toen hij wou uitstappen, omdat hij een vrouw hielp opstappen en ook enkele mannen, mannen die de vrouw blijkbaar achterna zaten: zij was weggelopen van huis, en de mannen zaten achter haar aan om haar naar huis te halen, een dorp in Zuid Indië, waar haar vader een maffiabaas is...

Hierna de trailer, met Duitse ondertitels, want ik vond er geen andere en ik spreek geen hindi of Tamil Knipogen. En erna een liedje, deze keer met Engelse ondertitels. Ze bestaan dus, waarom had ik die maandag niet?

 

 

En nu zijn we klaar voor het lange weekend. :) Op stap naar Londen en Canterbury. Volgende week dus foto's. Lachen

16:48 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-07-13

Despicable Me 2

De tweede film die we zagen was ook een vervolgfilm: Despicable Me 2. En ook deze tweede was heel goed: het verhaal zat goed in elkaar en het was heel grappig.

Gru is nu een zorgzame vader van de drie meisjes, maar mist natuurlijk wel het spannende leven met veel wapens. Als het gevraagd wordt door de groepering Anti Vilain League om undercover te gaan op zoek naar een grote schurk, doet hij dat uiteraard. De grappige minions doen nu nog meer mee dan in de vorige film, wat het alleen maar leuker maakt. Een leuke, grappige tekenfilm. De trailer:

 

09:15 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-07-13

Monsters University

We zijn ondertussen alweer tien dagen thuis, en kijken alweer uit naar vakantie. Knipogen

Vorig weekend zijn we twee keer naar de cinema geweest, ondanks het prachtige weer.

Vandaag over de eerste film: Monsters University, het vervolg op Monsters Inc. Of liever, de prequel van Monsters Inc. We gaan terug in de tijd, toen onze favoriete monsters Mike en Sully naar de universiteit gingen en elkaar leren kennen, een kennismaking die uiteraard niet van een leien dakje loopt.

Een vervolg kan dikwijls niet tippen aan de oorspronkelijk film, maar deze doet het heel goed. Het verhaal zit goed in elkaar en het is grappig. En het eindigt niet zoals je verwacht had. Goede tekenfilm. Hierna de trailer:

 

 

09:13 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-05-13

Star Trek

Ik had tickets gewonnen voor de avant-première van de nieuwe Star Trek, Into Darkness. Nergens op de wedstrijdpagina, noch op de bevestigingsmail dat ik gewonnen had, stond vermeld dat de film in 3D ging zijn. Maar het was helaas toch in 3D.

Maar ik ben toch gegaan, ik dacht, het is eens de gelegenheid om te zien of ik een volledige film (2u10) kan uithouden in 3D. Tot nu toe zag ik enkel kortfilms (ongeveer 15 min) in 3D, meestal in pretparken. Maar daar proberen ze natuurlijk veel extreme 3D-effecten in een korte tijdspanne te plaatsen. En daar word ik ziek van: het gevoel van wagenziek te zijn, Wim krijgt er eerder hoofdpijn van.

Bij deze film doen ze het gelukkig niet, en ik heb de ganse film uitgehouden. Ik voelde het maar een klein beetje ongemakkelijk, maar het was in toom te houden, ik ging niet ineens moeten overgeven of zo. En Wim had ook maar een klein beetje hoofdpijn als ze te snel aan het lopen waren of zo.

En ik ben blij dat ik de ganse film heb uitgehouden, want het was een prachtige film. Je moet natuurlijk wel voor de Star Trek reeksen zijn. Nu, ik heb enkel de originele Star Trek reeks volledig gezien. Van de latere reeksen zag ik maar af en toe een aflevering. De oudere films heb ik niet gezien. Pas toen ze in 2009 terug begonnen zijn met films, ben ik ze gaan bekijken. De eerste film vond ik al goed, en nu de tweede nog een stuk beter.

In Star Trek Into Darkness wordt de bemanning van de Enterprise naar Aarde teruggeroepen. Daar treffen ze een chaotische wereld aan, die half vernietigd is door een destructieve macht die vanuit Starfleet zelf leek te komen. De vloot van de Federatie is weggevaagd en er zit voor de hechte crew van de Enterprise niets anders op dan op zoek te gaan naar de bron van de aanval. Kapitein Kirk leidt zijn bemanning op een klopjacht naar een wereld in een gevaarlijke oorlogszone.

Hierna een trailer.

 

11:46 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende