17-08-15

weekend

We zijn dit weekend twee keer naar de cinema geweest, zowel zaterdagmiddag als zondagavond, naar twee hele goeie films.

Op zaterdagmiddag gingen we naar Paper Towns, een film over drie vrienden in hun laatste jaar middelbare school, die op zoek gaan naar het verdwenen buurmeisje van één van hen. Het was een hele goede film. 

Op zondagavond gingen we met mijn neefje naar de film voor zijn verjaardag. Wel, neefje, zeg maar neef, hij werd 16 en is al ongeveer 1m90 groot, als het niet meer is. Hij koos voor Ant Man, de nieuwe superheldenfilm over iemand die een pak vindt dat hem zo klein kan maken gelijk een mier. Het was ook een hele goeie film, gelukkig namen ze zichzelf niet zo serieus, waardoor de film heel goed werd. 

10:59 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-08-15

Beestig leuk weekend (deel 2)

Op zondag gingen we naar Oostende, opnieuw. Ditmaal niet naar de Marina, maar wel naar een paar andere dingen, zoals het zandsculpturenfestival Frozen Summer Fun.

Om te beginnen waren er allerlei beelden over Frozen:

DSC05651.JPG

Olaf met een hoop kleine sneeuwmannetjes:

DSC05628.JPG

Maar dan waren er allerlei andere kunstwerken van Disneyfilms en attracties uit het park in Parijs. Hier het beeld van de film Brave:

DSC05635.JPG

Hier een overzichtsbeeld van allerlei Pixarfilms, zoals Toy Story, Monsters Inc en The Incredibles:

DSC05653.JPG

Een beeld over Wall-Ee

DSC05692.JPG

Daarnaast waren er ook beelden over Marvel, dat nu ook eigendom is van Disney en over Star Wars en Indiana Jones, want Lucasfilms hebben ze ook overgenomen. Hier het overzicht van Star Wars: 

DSC05673.JPG

Erna gingen we snel ergens lunchen, en het was heel lekker. We namen de lunchmenu met als voorgerecht kozen we alletwee voor de garnaalkroket, als hoofdgerecht koos wim voor de slibtongetjes en ik voor de mosselen. Het was zodanig lekker, dat we, toen we de rekening kregen en zagen dat ze te weinig hadden aangerekend, dat we het gezegd hebben. Daar waren ze zo blij mee, dat ze nog een drankje of koffie aanboden, maar daar hadden we geen tijd meer voor, want we moesten naar het Kursaal. We gingen namelijk naar de musical Mamma Mia gaan kijken en die was prachtig. 

10:59 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-15

Beestig leuk weekend (deel 1)

We hebben een heel leuk weekend achter de rug, jammer dat het zo snel voorbij ging.

Het begon vrijdagavond al, toen kwamen er vrienden naar Gent na het werk en gingen we samen ergens eten. Als voorgerecht namen Vanessa en ik de mosselen op zijn Thais, wim nam de Vietnamees gegrilde sate en Tim nam de Thaise rundvleessalade. Als hoofdgerecht nam ik de groene curry met verse zalm, Vanessa en Tim namen de rode curry met kip en Wim nam de ribeye à la plancha. Dit allemaal overgoten met een lekker flesje rosé. Als dessert nam Wim de rijstpap met een koffie verkeerd, Vanessa een deca met een crème brulée en Tim nam een dessertwijn. Ik nam een Tchai thee. we kregen hierbij allemaal een heerlijk speculoosschuimpje. Het was heel lekker en heel gezellig, een perfecte afsluiter van de werkweek (voor de anderen dan, ik werk nog niet terug).

Op zaterdag gingen we naar de cinema, naar Pitch Perfect 2. Niet dat we de eerste gezien hadden, maar we dachten niet dat dit erg ging zijn. Het gaat over een a capella koor in college, dus moesten we meteen aan Glee denken, een reeks waar we allebei dol op zijn, over een gewoon koor in high school. Het verhaal is flinterdun, maar de muziek was fantastisch.

 

Wat we op zondag deden, is voor de volgende post.

10:29 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-08-15

Marina

 

Gisteren zijn we terug naar Oostende geweest en zijn we heel lekker gaan eten, in onze vaste stek daar natuurlijk, de Marina.

Als aperitiefhapje hadden we makreelmousse met courgette en tapastomaatjes:

marina1.jpg

We namen de degustatiemenu, dus hadden we drie voorgerechten. Als eerste tonijn gemarineerd met roze peperbolletjes en appel:

marina2.jpg

Als tweede ravioli, gevuld met aubergine, burrata mozarella en tomatesaus, met verse basilicum:

marina3.jpg

Als derde risotto met tong en een klein stukje kreeft:

marina4.jpg

Als hoofdgerecht namen we de kalfszwezerikken met truffelsaus:

marina5.jpg

Daarna kregen we nog een stukje kaas, ik heb drie keer gevraagd welke het was, maar natuurlijk ben ik het vergeten, maar het was lekkere:

marina6.jpg

Gezien het dessert van het menu met chocolade en aardbeien was, kregen we een ander en namen we de sabayon. Hier is de chef die aan het maken:

marina7.jpg

En hier het uiteindelijke resultaat, sabayon met een bolletje ijs en stukjes peer erin:

marina8.jpg

Bij de koffie of thee kwamen er ook nog minidessertjes:

marina9.jpg

En hier nog een foto van de drie genieters:

marina10.jpg

We hebben aan de chef gevraagd of er al een overnemer was, hij wil ermee stoppen, hij is dan ook al 67 jaar oud, dus wordt het wel tijd, en hij zei dat zijn dochter de zaak ging overnemen, dus zullen we er blijven gaan... Lachen

 

10:47 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-07-15

Trouw

Vorige zaterdag zijn we naar een trouwfeest van vrienden van ons geweest. Het was heel goed. Ze hadden wel geen chance met het weer, in Gent heeft het gans de dag geregend, hopelijk viel het in Mechelen, waar het feest was, wat mee, of in Leuven, daar wonen ze in de buurt, dus ik veronderstel dat ze daar naar het gemeentehuis zijn gegaan.

Ik had moeite met te kiezen wat ik ging aandoen, door het slechte weer. Ik wou eerst een zomerkleedje aandoen, maar dat zou wat koud geweest zijn. En welke schoenen ging ik aandoen, ik loop nog altijd met een voetopheffer, die enkel in mijn sportschoenen past. Dus heb ik maar het zwarte kleedje aangedaan met die grote bloem op (herinner je de foto nog?) met lange mouwen, een paar dikke zwarte nylons onder, zonder voeten, zwarte sokken eronder en mijn sportschoenen aan.

Het eten was een buffet, maar een heel lekker buffet. Het begon al bij de receptie: daar kon je tapasbordjes halen: ansjovis, feta, champignons, rauwe ham... Dan bij het eten was er een Aziaatisch buffet, een Afrikaans buffet, een Mediterraans buffet, een Belgisch buffet. Het was allemaal heel lekker, we hebben gesmuld. En erna was er ook een dssertbuffet, uiteraard.

Toen begon het dansen, de openingsdans was wel niet wat ik gedacht had, ik dacht dat het een nummer van de Beach Boys ging worden, gezien hij daar een grote fan van is. Het werd Teenage Dirtbag, maar gedaan door Scala. Ik heb op youtube ernaar gezocht, en enkel deze versie gevonden, zonder clip:

 

16:53 Gepost door Kimmekepunk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-07-15

Terug op reis :) (deel 6: the very end)

Ik had in mijn vorig postje gezegd dat het de laatste post was over onze reis. Wel dat was dus niet gans waar. We hebben ondertussen onze fotoboek gemaakt en we hebben de online code ervoor. Je kan die bekijken op:

 

Veel plezier.

17:47 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-07-15

Terug op reis :) (deel 5: the end)

Mijn laatste postje over onze reis. We hebben ook veel foto's laten trekken door fotografen van Disney zelf. Ze hebben daar een systeem van photopass. Het zou nu in Parijs ook van start gaan, maar ik denk niet dat het zo goed zal gaan gelijk in Amerika. Als je een fotograaf ziet staan, kan je erbij gaan, vragen voor enkele foto's en hij bliept die erna op een kaart. Als je doorgaat kan je ze bekijken en een aantal foto's bestellen. We wisten dat we veel foto's gingen laten trekken, dus kochten we op voorhand een memory maker, waarmee je alle foto's kan downloaden, nadat je ze bewerkt hebt: kader errond gezet, handtekeningen toegevoegd, ... Van de 8 dagen in de parken hebben we meer dan 100 foto's per dag. Uit die meer dan 800 foto's heb in nu een selectie gemaakt.

Er stonden fotografen bij alle figuren. Er staan ook fotografen op mooie plaatsen. Er zijn ook attracties waar je de foto erna op je kaart kan laten zetten. Dus ik wou van elk park een attractie, een figuur en een mooie plaats. Maar ik wou wel elke attractie tonen en in magic kingdom waren dat er 3. Dus volgen er nu nog 14 foto's, getrokken door fotografen van Disney.

We beginnen in Animal Kingdom, waar de fotograaf zelf Tinkerbel erbij heeft gezet. Ik deed de banner van Animal Kingdom.

AK_BRDGTOP_7357514120.jpg

De attractie waar ze een foto namen was Dinosaur, een rit met een jeep waar je wordt teruggestuurd door de tijd naar de periode van de dinosauren.

AK_DINOSAURRIDE_7357273188.jpg

En als figuren koos ik voor Dug en Russell uit Up. Helaas hadden ze geen handtekeningen voor hen.

AK_OUTFITTERSCHAR1_7356655905.jpg

Dan verhuizen we naar Epcot, waar we een foto lieten trekken in Frankrijk:

EPCOT_WRLDSHW2_7352308725.jpg

De attractie met de photopass was Test track, waar je je eigen auto kan samenstellen die op 4 niveaus getest wordt, met als laatste de snelheid: de wagen gaat tot 65 mijl per uur:

EPCOT_DPIRIDESYSGMTT_7364390978.jpg

Als karakter kozen we voor Minnie Mouse, het enige karakter waar Wim met plezier mee op de foto gaat:

EPCOT_CHRCON3_7352051660.jpg

Dan verhuizen we naar Magic Kingdom, waar we aan de ingang een foto lieten nemen:

MK_ENTR_7360485756.jpg

Zoals gezegd zijn er hier drie attracties waar je de foto op je kaart kan laten zetten, als eerste Buzz Lightyear's Space Ranger Spin:

MK_BUZZLIGHTYEARRIDE_7355149983.jpg

Als tweede Space Mountain:

MK_SPACEMOUNTAINB_7362050316.jpg

En als derde Splash Mountain:

MK_SPLASH_7361899418.jpg

De foto met karakter die we lieten nemen was met Belle, nadat ze haar sprookje had herverteld met medewerking van het publiek:

MK_ENCHANTEDTALESGOLD_7355321681.jpg

En als laatste park komen de studios, waar we de foto lieten trekken voor de Tower of Terror:

STUDIO_SUNSET2_7359609048.jpg

In die attractie kan je ook de foto op je kaart laten zetten:

STUDIO_TOWEROFTERRORARIDE_7359637267.jpg

En als figuren koos ik voor Baymax en Hiro. Die hadden ook geen handtekening, maar wel een banner:

STUDIO_ANMTION1_7359318983.jpg

Zo, dit was het dan, de laatste foto's van onze reis.

11:44 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |