03-06-13

Paradisio 1

Zaterdag gingen we naar Paradisio, of liever Pairi Daiza, zoals het al noemt sinds 2009, maar voor mij zal het toch altijd Paradisio blijven. We gingen met Wim zijn werk: de Family Fun day. Het was wel de eerste keer dat we zo'n familiedag deden, in de 20 jaar dat hij daar al werkt... Maar we gingen omdat het naar Paradisio was, en we daar toch al een tijdje naartoe wilden. Ik ben wel blij dat we tot nu toe gewacht hebben, want volgens kommentaren van anderen die er al gingen, is het veel verbeterd.

Oorspronkelijk was dit vooral een vogelpark, maar nu is het al een volwaardig dierenpark. Maar in deze eerste post gaan we kijken naar de vogels.

p1.JPG

Er zitten veel mooie uilen.

p2.JPG

Ze hebben er ook een vogelshow, maar die zagen we niet, we bekeken wel de vele roofvogels:

p3.JPG

Deze flamingo's weerkaatsten mooi in het water:

p4.JPG

Deze vogel genoot van zijn lunch:

p5.JPG

De mooie, maar ook rare schoenbekooievaar:

p6.JPG

Onze Australische Cassowarie was er ook:

p7.JPG

Ook heel veel mooi kleurrijke vogeltjes:

p8.JPG

Deze toekan keek zo schattig:

p9.JPG

Dit is een kleine greep uit de vele vogelfoto's.

 

 

08:37 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

31-05-13

Star Trek

Ik had tickets gewonnen voor de avant-première van de nieuwe Star Trek, Into Darkness. Nergens op de wedstrijdpagina, noch op de bevestigingsmail dat ik gewonnen had, stond vermeld dat de film in 3D ging zijn. Maar het was helaas toch in 3D.

Maar ik ben toch gegaan, ik dacht, het is eens de gelegenheid om te zien of ik een volledige film (2u10) kan uithouden in 3D. Tot nu toe zag ik enkel kortfilms (ongeveer 15 min) in 3D, meestal in pretparken. Maar daar proberen ze natuurlijk veel extreme 3D-effecten in een korte tijdspanne te plaatsen. En daar word ik ziek van: het gevoel van wagenziek te zijn, Wim krijgt er eerder hoofdpijn van.

Bij deze film doen ze het gelukkig niet, en ik heb de ganse film uitgehouden. Ik voelde het maar een klein beetje ongemakkelijk, maar het was in toom te houden, ik ging niet ineens moeten overgeven of zo. En Wim had ook maar een klein beetje hoofdpijn als ze te snel aan het lopen waren of zo.

En ik ben blij dat ik de ganse film heb uitgehouden, want het was een prachtige film. Je moet natuurlijk wel voor de Star Trek reeksen zijn. Nu, ik heb enkel de originele Star Trek reeks volledig gezien. Van de latere reeksen zag ik maar af en toe een aflevering. De oudere films heb ik niet gezien. Pas toen ze in 2009 terug begonnen zijn met films, ben ik ze gaan bekijken. De eerste film vond ik al goed, en nu de tweede nog een stuk beter.

In Star Trek Into Darkness wordt de bemanning van de Enterprise naar Aarde teruggeroepen. Daar treffen ze een chaotische wereld aan, die half vernietigd is door een destructieve macht die vanuit Starfleet zelf leek te komen. De vloot van de Federatie is weggevaagd en er zit voor de hechte crew van de Enterprise niets anders op dan op zoek te gaan naar de bron van de aanval. Kapitein Kirk leidt zijn bemanning op een klopjacht naar een wereld in een gevaarlijke oorlogszone.

Hierna een trailer.

 

11:46 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-05-13

Kent 2

Op zondag reden we eerst naar de haven van Chatham, waar er Dickens World is. Dit is een attractie volledig in het teken van Charles Dickens. Je krijgt er een rondleiding van 90 minuten doorheen het Victoriaans London uit zijn tijd. De gids is ook gekleed in de juiste kledij en maakt er een spectakel van.

Eerst werden we begroet door Charles Dickens:

DSC08821.JPG

Erna wandelden we doorheen het Londen van toen, met veel verwijzingen naar zijn boeken.

DSC08841.JPG

Het was heel mooi gedaan.

DSC08859.JPG

Een winkel waar hij kwam:

DSC08868.JPG

De was hangt nog op:

DSC08874.JPG

Toen we buiten kwamen, zagen we dat de lucht volledig was open gegaan, er was een blauwe hemel, een stralende zon, de terrasjes zateN vol.

Na de lunch reden we dan naar Whitstable, een klein, gezellig kuststadje, waar we op het strand wandelden:

DSC08884.JPG

De kei-versie van een zandkasteel?

DSC08888.JPG

Het centrum met kleine gezellige straatjes:

DSC08899.JPG

Dit zag ik in een etalage en kon ik niet nalaten te trekken, een verwijzing terug naar Doctor Who, de tardis is zijn ruimteschip: groter langs binnen dan langs buiten. Hetzelfde met dit worstebroodje?

DSC08903.JPG

Met hier nog het vissershaventje:

DSC08904.JPG

De maandag was het heel wat anders, de zon was weer verdwenen, de regen was terug van de partij. 's morgens wandelden we nog eens door Canterbury en gingen we naar een museum. Erna besloten we naar een wijngaard te rijden. Jaja, ze hebben ook wijngaarden in Engeland. En ik moet zeggen, ik was heel aangenaam verrast, hun witte Ortega wijn was overheerlijk, we hebben een aantal flesjes mee. en ook hun champagne (die zo niet mag genoemd worden, ik weet het, maar ik trek het mij toch niet aan) was ook heel lekker.

DSC08907.JPG

Normaal kon je er een wandeling doen door de wijngaard, maar het was toen net beginnen gieten, dus deden we dat maar niet.

DSC08905.JPG

Gezien de regen, besloten we om niet terug te gaan naar dat dierenpark van het weekend ervoor, de dieren zouden toch ook schuilen, maar we gingen naar een groot winkelcentrum in de buurt van Ashford. En erna? Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

12:52 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-05-13

Kent 1

We eindigden ons Cardiff verhaal in een dierenpark, en we beginnen ons Kent verhaal ook in een dierenpark. Dit is het zusterpark van het andere, dit ligt dichter in de buurt van Canterbury. En ik zie dat ik beide fotoreeksen begin met een wilde afrikaanse hond, lol.

DSC08648.JPG

We waren er vroeg, het park was nog maar vijf minuten open. Wat wel goed is, want zo vroeg in de ochtend zijn de dieren actiever.

DSC08651.JPG

De leeuwin kijkt uit over haar gebied.

DSC08678.JPG

Deze jonge tijger (9 maand) was heel speels.

DSC08683.JPG

Ook de lemurs zaten buiten, je kon er langs wandelen. Deze zat constant de bloesems op te eten.

DSC08687.JPG

Deze vind ik heel schattig:

DSC08689.JPG

Bij de dassen hadden ze de boomstammen besmeerd met eten, dus die waren lustig aan het rondwandelen en alles aan het aflikken en knabbelen:

DSC08743.JPG

De lynx was ook op stap:

DSC08762.JPG

Het park doet het ook goed bij het kweken. De jonge tijger... Bij de lemurs was er ook een baby. en hier is de baby van de Braziliaanse tapir:

DSC08793.JPG

Maar deze was wel het allerschattigst, en ik denk nog maar een paar dagen oud, de baby reuze miereneter:

DSC08807.JPG

Erna reden we verder richting Canterbury, waar we incheckten in onze B&B. eerst wat rusten, voor nog een wandelingetje in Canterbury te doen en 's avonds overheerlijk te gaan eten. Lang geleden dat het nog eens zo lekker was. mjammjammjam.

 

 

 

12:39 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-13

Cardiff 4

We zijn nu wel niet meer in Cardiff, maar ik hou de titel toch maar. Gezien het terug vier uur rijden was naar Folkestone, gingen we al die richting uit en bezochten we een safaripark in de buurt van Ashford.

DSC08481.JPG

Door een stuk kan je wandelen, maar een ander stuk, daar moet je met de jeep door. Dan zie je deze neushoorn:

DSC08485.JPG

Allerlei hertesoorten:

DSC08506.JPG

Grote weiden met hertesoorten, wildebeest, zebra's...

DSC08515.JPG

Langs het wandelstuk zie je dan weer verschillende kattesoorten.

DSC08594.JPG

Deze gorilla met haar kleintje:

DSC08609.JPG

Hier passeerden we de Canadese wolven:

DSC08631.JPG

En mijn lievelingspoes, de tijger. Ze zit klaar voor een sprong: ze hadden een been van één of andere hertesoort in de boom gehangen. Klaar voor de sprong voor een lekker hapje:

DSC08641.JPG

En erna was het tijd om naar de eurotunnel te gaan en naar huis te rijden. Het leuke weekend zat er weer op.

 

08:02 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-05-13

Cardiff 3

We bezochten ook het centrum. We gingen er naar een heel mooi museum (op een goed moment, toen het aan het gieten was). We wandelden ook langs het kasteel, dat deze klokketoren heeft:

DSC08455.JPG

In het centrum zijn er veel overdekte arcades, winkelstraatjes, die zijn heel gezellig:

DSC08456.JPG

Dit is het stadhuis van Cardiff:

DSC08467.JPG

En je ziet er veel mooie gebouwen:

DSC08471.JPG

In het gebouw van het parlement staat het beeld van deze draak. De draak is het symbool van Wales.

DSC08472.JPG

En dit is binnen in het parlement.

DSC08473.JPG

En zo kwam er een einde aan het bezoek van Cardiff zelf.

 

 

07:57 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-05-13

Cardiff 2

De tweede post van Cardiff zal misschien niet iedereen iets zeggen, want het gaat over Doctor Who. Dit is een Britse science fiction reeks, die al 50 jaar bestaat. Er zal dit jaar ook een speciale aflevering volgen om deze 50e verjaardag te vieren.

In Cardiff loopt er momenteel een tentoonstelling, volledig in het teken van deze reeks. En reeds op weg naar de tentoonstelling, zag je de invloed van de reeks. Op deze wegwijzer zie je twee tekens: het eerste, een anker, wil zeggen: de haven langs daar. Het tweede is een afbeelding van een Dalek, één van de grootste slechterikken uit de serie. Daleks langs daar, hiep hoi. We gaan dus gauw die richting uit.

DSC08318.JPG

En naast het gebouw zie ja al deze blauwe doos, de Tardis. Het ruimteschip van de dokter. Geen nood, de binnenkant is groter dan de buitenkant...

DSC08320.JPG

En dan zijn we er eindelijk, klaar om alles te bekijken. 

DSC08319.JPG

Aan de ingang zien we Bessie staan. De wagen waar de derde dokter mee rondrijdt. Ja, gezien de reeks al 50 jaar bestaat, moet je niet denken dat de acteurs hetzelfde blijven hé. Er zijn ondertussen al 11 dokters, handig die regeneratie. Knipogen

DSC08322.JPG

En hier nog eens de Tardis, met een beeld van de 11e dokter ernaast.

DSC08334.JPG

Ze hadden er de kostuums van alle dokters, zoals ze echt ind e serie werden gebruikt. Hier sta ik bij de kostuums van de 9e en de 10 dokter, mijn twee favorieten.

DSC08343.JPG

En hier binnenin de Tardis, aan de console. Klaar om door de tijd en/of de ruimte te reizen? Waar zouden we eens naartoe gaan?

DSC08346.JPG

Er stonden ook poppen van veel buitenaardse wezens, goede en slechte, zoals hier de 'Face of Beau'

DSC08355.JPG

En deze beelden van engelen en cupidootjes zijn heel gevaarlijk, één van de creepieste slechterikken van de laatste jaren. Let op, knipper niet met je ogen! Do not blink!!!!

DSC08389.JPG

En hier dan eens wat dichter bij een Dalek. Exterminate!!!!

DSC08398.JPG

Naaste de vele kostuums, waren er ook vele mooie tekeningen, zoals deze muur toont:

DSC08417.JPG

Na de tentoonstelling liepen we terug door de baai, en zag ik deze memorial wall, een gedenkmuur. Van ver dacht ik eerst, is er hier iemand gestorven dat ze deze muur maakten, tot ik dichter kwam. Toen zag ik dat dit de Ianto Jones Memorial Wall is en Ianto Jones is een karakter uit de reeks Torchwood, een spin off van Doctor Who. Met allerlei foto's van de karakters uit de reeks, en veel gedenktekens, want Ianto is in de serie gestorven bij het redden van de kinderen van de wereld.

DSC08430.JPG

Een leuke afsluiter van deze Docor Who Experience.

 

11:38 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |