26-04-15

Disneyland Paris, deel 2

Zoals beloofd, nu het lenteshowtje en de parade.

Het lenteshowtje was met Mary Poppins en Bert, hier dansen ze met de pinguins:

DSC03807.JPG

... en hier met de schoorsteenvegers:

DSC03811.JPG

Dan de parade, die begint met een wagen met allerlei feeën op:

DSC03844.JPG

Dan volgen de prinsen en prinsessen in hun eigen koets, hier Sneeuwwitje en haar prins:

DSC03854.JPG

Hier zie je Tigger en Piglet en de Honeybees:

DSC03875.JPG

De wagen van de leeuwenkoning:

DSC03880.JPG

en langs de andere kant van die wagen vind je de wagen van de jungle book:

DSC03884.JPG

En op de laatste wagen staat Mickey als tovenaar:

DSC03902.JPG

En op de achterkant van die wagen zie je Tinkerbel:

DSC03911.JPG

 

16:42 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-04-15

Disneyland Paris, deel 1

We hebben onze eerste uitstap gemaakt in anderhalf jaar ongeveer, en natuurlijk gingen we naar Disneyland Parijs voor twee dagen. Met de rolstoel uiteraard, want het zou voor mij wat te lastig worden anders. Ik koos een reeks foto's om hier te posten, en ik zal er 3 postjes van maken, twee van het Disneyland park, en 1 van de studio's.

Het was ook prachtig weer die 2 dagen, dus we hadden veel geluk daar. Het was ook het lente festival, dat zagen we al aan de ingang:

DSC03693.JPG

Ze hadden er vele topiaries, onder andere van Bambi en vrienden:

DSC03702.JPG

Ook de boottocht doorheen de sprookjes hebben ze deels opgekuist, zeker aan Peter en de wolf:

DSC03773.JPG

Hier de piratenboot en skull rock:

DSC03784.JPG

We zagen in adventureland een nieuw stuk, gewijd aan de karakters van up:

DSC03787.JPG

Ik ging niet bij veel figuren, minder dan anders, maar ik deed er toch enkele, zoals Mickey Mouse...:

DSC03832.JPG

... en Merida:

DSC03837.JPG

In de volgende post zal ik het lenteshowtje en de parade behandelen.

16:42 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-04-15

Filmpjes

We gingen nog naar twee andere films: Insurgent en Cinderella.

Insurgent is de opvolger van Divergent. De film vloog voorbij, wat dus wel een goed teken is. Er is wel veel meer actie in de film dan in het boek. 

En dan Cinderella, het gekende sprookje heeft nu zijn filmversie ook, die gelukkig dicht blijft aanleunen bij de tekenfilm, ze hebben er niet veel aan veranderd, ze beseften gelukkig: als het goed is, moet je er niet teveel aan prutsen. 

09:55 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-04-15

foto's

We zijn heel tevreden van onze fotoboeken die we bij albelli lieten maken, dus zijn we van vorige vakanties, waar we al boeken hebben, bezig met ook online fotoboeken te maken en af te drukken. Als eerste deden we Zuid-Australië, en het werd een heel mooi boek. Kijk zelf maar:

 

 

Van de vorige drie boeken die we deden, zag ik dat ik alleen Canada gepost heb. De link daar werkte niet goed, maar dat heb ik nu aangepast, het posten op je tablet werkt dus niet te goed.

De twee boeken die ik nog niet postte, zijn Disney World en Hawaii, jawel, de reis die minder goed eindigde dan voorzien...

Hier is Disney World: 

En hier is Hawaii: 

Op de laatste foto waar je me ziet, bij de zeepaardjes, was alles nog goed, een paar uur later niet meer, ik heb dus veel geluk gehad...

09:37 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-04-15

Verjaardagsweekend

Mijn verjaardagsweekend zit bijna achter de rug.

Ik had een aantal cadeaus van onverwachte bronnen: kinepolis en nmbs.

Van kinepolis mocht ik op mijn verjaardag gratis naar de cinema, dat deden we dus. We zijn naar The Second Best Exotic Marigold Hotel geweest, een mondvol. En net zoals de eerste was het een hele goede film. De eerste ging over een groep oudere Britse mensen die door de crisis niet ten volle konden genieten van hun pensioen in Engeland en dus naar Indië trokken om daar met pensioen te gaan. De tweede gaat gewoon verder waar de eerste stopte, of liever, we zijn zes maanden verder...

 

Het tweede cadeau kwam van de nmbs: ik kreeg een weekendbiljet in eerste klasse naar een bestemming naar keuze. Op zondag gingen we dus naar Oostende, gaan eten in ons favoriet restaurant daar, de Marina. Het zal één van de laatste keren zijn dat we daar gingen, want de zaak staat over te nemen, de baas wil met pensioen gaan. Als ze tegen het eind van de grote vakantie geen overnemer gevonden hebben, gaat de zaak definitief dicht. We zullen het missen.

Het eten was natuurlijk overheerlijk. Gezien het Pasen was, namen we de paasmenu. Bij de aperitief (een prosecco voor mij en een witte martini voor wim) hadden we als hapje een lasanga van aubergine. Als eerste voorgerecht waren het witte asperges met een parmesaancrême en bresaola ham. Als tweede voorgerecht hadden we een risotto met artichokken en langoestines. Als hoofdgerecht namen we de dorade gebakken met een zoutkorst met een tomatenchutney, gebakken aardappeltjes en gegrilde groentjes, zoals wortelen, brocolli en bloemkool. Als dessert was het een tiramisu met rode vruchten. Gezien Wim allergisch is aan chocolade, kreeg hij een semifredo van nougat met rode vruchten. Dan nog een koffie voor Wim en een rode vruchten thee voor mij, met nog koekjes en een mini panna cotta. Het was heerlijk.

09:33 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-03-15

we eten verder

Zoals ik zei in mijn vorig postje, zijn we ook zondagmiddag lekker gaan eten met een vriendin. Die vriendin trekt wel foto's van eten, in tegenstelling tot Wim, dus van deze keer hebben we er foto's bij.

Als aperitief hadden we een glaasja cava met "mondvermaakertjes", en die waren heel lekker: wat couscous met een stukje rauwe tonijn, wat mouse van pastinaak en een koud soepje van gele paprika.

b1.jpeg

Als eerste voorgerecht was het mi cuit mi cru van limousinrund.

b2.jpeg

We namen de grote menu, dus hadden we een tweede voorgerecht: sint-jakobsvruchten op een bedje van witte kool met chardonnay-azijn.

b3.jpeg

De soep was een velouté van zoete mais.

b4.jpeg

Als hoofdgerecht kon je kiezen, ofwel was het een koolvishaasje, met een loempia van snijboon, soja en wortel, noedels en saus met citroengras, Wim en ik namen dit.

b5.jpeg

Ofwel was het hoeve kip met gnocchi en pesto, gebakken Romanescco, dit koos onze vriendin.

b6.jpeg

Dan was er nog kaas.

b7.jpeg

En als dessert was het een crême brulée, met koffieijs met amaretto.

b8.jpeg

Bij de rekening kreeg je ook nog een glaasje limoncello. Het was een geslaagde namiddag, allemaal heel lekker. Ik had 's avonds geen eten meer nodig.

b9.jpeg

13:28 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

11-03-15

lekker eten

Gelukkig is mijn smaak niet aangetast door mijn hersenaandoening en kan ik nog altijd genieten van lekker eten. Een aantal andere patiënten had dat geluk niet, dus ik blij.

Zo gingen we voorbije week met een vriend eten in een nieuw Italiaans restaurant in de buurt. Het was heel lekker, ondanks het feit dat hun oven defect was, dus geen pizza's.

Dan gingen we ook naar ons favoriet restaurant in Gent: A Food Affair. Zoals altijd, was het er heel lekker (als voorgerecht hadden we vietnamese loempia's, dus koud, in rijstpapier met een lekker dipsausje en een pittig soepje met citroengras en garnalen, als hoofdgerecht had ik een groene curry met schelvis en wim had lamsgehaktballetjes op zijn indisch, en als dessert had ik een bolletje vanilleijs met rode vruchten en yoghurt en Wim had een rijstpapje)

En toen kwamen er op zaterdagavond ook vrienden bij ons eten en kon Wim zijn kookkunsten weer bovenhalen, en dat deed hij heel goed. Als soep een aspergesoep met truffelroom in, als warm voorgerecht een minilasagne met gerookte makreel, champignons, aspergepunten, spinazie en een mosterdvelouté. Het hoofdgerecht was eendeborst, met een saus op basis van rode wijn en braambessen, met een peertje gesmoord in wijn en denneappeltjes. Als dessert een tatin van banaan en rum.

Ook komende zondag gaan we met een vriendin gaan eten. Dus we zijn weer goed bezig.Knipogen

14:31 Gepost door Kimmekepunk in Eten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |