28-08-13

Londen

De eerste twee dagen van ons lang weekend zaten we dus in Londen. Hierna wat foto's hiervan.

Op Berkeley Square stonden er een aantal beelden van een Zuid-Afrikaans artiest, waarvan we ook beelden gezien hebben enkele jaren geleden in Stellenbosch in Zuid Afrika. Ik vond de beelden toen mooi, en nu nog altijd.

london 1.JPG

 

london 2.JPG

Deze vlag op Carnaby Street vond ik leuk gedaan, een 3D vlag:

london 3.JPG

Dit toegangsweggetje tot Regent Street vind ik leuk:

london 4.JPG

Een leuk gebouw onderweg:

london 5.JPG

Die kleine pleintjes vind ik altijd gezellig, hier St Martin's Courtyard:

london 6.JPG

De bovenkant van Leicester Square station:

london 7.JPG

De bovenkant van dit gebouw op de Strand vond ik ook leuk:

london 8.JPG

En van Londen reden we naar Kent.

 

07:25 Gepost door Kimmekepunk in Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-08-13

lekker eten in Engeland

Na de musicals, laat ons het nu eens hebben over het eten in Londen en Canterbury. we hebben dus heerlijk gegeten. Ik hoor mensen vaak zeggen, in Engeland kan je niet lekker eten. Dat klopt dus niet. Je moet alleen weten waar te gaan eten. We aten heerlijke Japanse okonomiyaki, we ontdekten een Zuid-Afrikaans visrestaurant, we aten lekker Italiaans, we gingen naar een Britse gastropub (ja, we aten ook Brits). Maar hier wil ik het eens hebben over ons Indisch eten.

We gingen eten in Benares, een Indisch restaurant met 2 Michelinsterren. Dus niet gauw een "curry" eten, maar lekker gastronomisch Indisch. En het was dus heerlijk. We kozen voor de driegangen menu, waar je kan kiezen tussen drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts.

Als voorgerecht had Wim Lam levertjes en niertjes "pie" en ik had vis kebab met chili mayonnaise en pickels. De vis smolt in je mond, heerlijk. En Wim het zijne vond ik ook heel lekker, als je bedenkt dat ik niet dol ben op lever en niertjes...

Als hoofdgerecht had Wim Jackfruit biriyani, een vegetarisch rijstgerecht, en ik had terug vis: gemarineerde baby zeebaars in een blad gebakken. Het was weerom smullen. Mijn bord kreeg ik op, maar de bijgerechten (rijst, brood en linzen) niet.

Als dessert had Wim rijstpap met cardamom en mangosaus en ik tandoori ananas met earl grey ijs. Ik had al ijs gegeten van groene thee, maar nog nooit van zwarte thee. Ik ben al dol op de groen thee versie, maar de zwarte thee versie is nog beter. mjam.

We namen er telkens de aangepaste wijnen bij, waar we een uitleg over de wijn en waarom die bij het gerecht gekozen was erbij kregen.

We hebben dus heerlijk gegeten en de prijs viel heeeeel goed mee, we betalen hier vaak een stuk meer in restaurants zonder sterren.

08:10 Gepost door Kimmekepunk in Eten, Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-08-13

musical 3

De derde musical die we zagen was The Rocky Horror Show, een musical die dit jaar zijn 40e verjaardag viert. Twee jaar na de musical is er ook een verfilming geweest. In het begin had die niet zo veel succes, tot het is uitgegroeid tot een cult en het publiek volledig meedoet en opgaat in het verhaal. Van de dvd van de film bestaat er zelfs een versie waar je de film niet ziet, maar enkel het publiek en wat zij allemaal doen.

Het is een hommage aan de B-horror films en science fiction films.

Ook bij de musical gaat iedereen erin op. De helft van het publiek is al verkleed (als je naar het stukje kijkt, zie je in welke kledij). Dus ook bij deze voorstelling zat de sfeer bij het publiek erbij en iedereen danste de Time Warp mee.

 

08:39 Gepost door Kimmekepunk in Muziek, Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-08-13

musical 2

De tweede musical was Top Hat. Deze musical is van 2011 en is gebaseerd op de film uit 1935 met Fred Astaire en Ginger Rogers. Je weet dus al dat het een dansmusical zal worden. Het gaat over een Amerikaans danser Jerry Travers die in Londen Dale Tremont ontmoet en op haar verliefd wordt, zij verwart hem echter met zijn vriend Horace, die getrouwd is met haar vriendin Madge...

Prachtige dansen, prachtige muziek, prachtige kledij en set. Een musical om van te genieten.

 

10:33 Gepost door Kimmekepunk in Muziek, Reizen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-13

musical 1

Ons weekendje Londen en Canterbury is dus weer achter de rug, en we zijn elke avond naar de musical geweest, drie dus. Laat ons daar dan maar eens mee beginnen. Voor onze musical in Canterbury hadden we al tickets op voorhand. Voor Londen niet, we gingen 's morgens wel langs zo'n half price ticket booth gaan om te zien of we tickets met korting konden kopen. En dat is gelukt, maar niet voor de musicals die ik eerst in gedachten had, het was namelijk in London Kids Week, waar de kinderen dus voor veel musicals gratis kunnen gaan, waardoor de musicals gericht aan kinderen dus geen tickets in korting gaven en vaak ook al uitverkocht waren. Ik wou dus liefst naar Charlie and the Chocolate Factory gaan of naar Mathilda. Maar dat ging dus niet. En uiteindelijk wel best, want nadat we de tickets voor onze twee Londen musicals hadden gekocht, hoorde ik dat de ene eindigde op 31 augustus en de andere ergens in oktober. Anders hadden we die dus gemist.

Vandaag de eerste musical: A Chorus Line. Deze musical dateert uit 1975, en in 1985 is er ook een verfilming van gemaakt. Hier moet je het vooral hebben van de prestaties van de artiesten, want het decor is minimalistisch: het gaat over 17 artiesten die een auditie doen voor in de chorus line van een musical mee te doen, dus de bijrollen: de achtergronddansers en -zangers. Uiteindelijk zullen ze maar 8 mensen nodig hebben en iedereen wil graag de rol.

 

10:33 Gepost door Kimmekepunk in Muziek, Reizen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-08-13

Chennai express

We gingen maandag naar de cinema met Indische vrienden, dus het werd een Bollywoodfilm: Chennai Express. Het was heel leuk en grappig. Ze deden veel verwijzingen naar andere bollywoodfilms, en gezien we er toch al veel zagen, hadden we die grapjes wel door. Andere grapjes hadden we misschien niet door: tijdens de liedjes deden ze het weer: geen ondertitels meer. grmbl. en het was een film waar ook de taal een rol speelde: de enen spraken hindi, de andere Tamil en er zullen ook grappen in gezeten hebben ivm de woordspelingen tussen het hindi en het Tamil, die ze natuurlijk niet vertaalden in de ondertitels. Vandaar dat onze Indische vrienden af en toe meer moesten lachen dan wij. Maar het was een leuke, ontspannende film.

De film gaat over een man, Rahul, die per ongeluk in een trein naar Chennai blijft zitten toen hij wou uitstappen, omdat hij een vrouw hielp opstappen en ook enkele mannen, mannen die de vrouw blijkbaar achterna zaten: zij was weggelopen van huis, en de mannen zaten achter haar aan om haar naar huis te halen, een dorp in Zuid Indië, waar haar vader een maffiabaas is...

Hierna de trailer, met Duitse ondertitels, want ik vond er geen andere en ik spreek geen hindi of Tamil Knipogen. En erna een liedje, deze keer met Engelse ondertitels. Ze bestaan dus, waarom had ik die maandag niet?

 

 

En nu zijn we klaar voor het lange weekend. :) Op stap naar Londen en Canterbury. Volgende week dus foto's. Lachen

16:48 Gepost door Kimmekepunk in Film | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-08-13

Cats

De musical Cats is naar Oostende gekomen. En voor een keer, was het de Engelse versie en geen gedubde versie. joepie. Dus gingen we uiteraard kijken.

Het verhaal van Cats is feitelijk niet bijzonder: verschillende katten stellen zich voor en op het einde wordt er een kat gekozen die de "eer" krijgt om te sterven, of om herboren te worden, te zien hoe je het bekijkt.

Dus voor het verhaal moet je niet echt gaan kijken, voor het decor en de kostuums en de muziek wel.

Dus hierna twee liedjes, eerst het gekenste liedje uit de film, en dan een liedje met iets meer leven in.

 

 

09:10 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |