27-04-09

Blauwe maandag

Op deze blauwe maandag, een kwisje met een blauwe uitslag.

 

What color is your soul painted?

Blue

Your soul is painted the color blue, which embodies the characteristics of peace, patience, understanding, health, tranquility, protection, spiritual awareness, unity, harmony, calmness, coolness, confidence, dependability, loyalty, idealism, tackiness, and wisdom. Blue is the color of the element Water, and is symbolic of the ocean, sleep, twilight, and the sky.

bleu

 

07:45 Gepost door Kimmekepunk in Spel | Permalink | Commentaren (1) | Tags: blauwe maandag |  Facebook |

26-05-08

spelletjes

Het is weeral maandag. Die weken vliegen voorbij.

 

Het weekend was rustig, maar ik ben niet echt uitgeslapen: ik heb de voorbije week niet echt denderend geslapen, dus ik ben wel een beetje moe.

 

We hebben onze twee nieuwe spelletjes uitgetest en ik ging nog laten weten wat ik ervan vond.

 

Van het dobbelsteenspel van Catan was ik niet onder de indruk. Het heeft maar weinig te maken met de oorspronkelijke kolonisten van Catan, wat wel een heel goed spel is. Dit dobbelsteenspel is eigenlijk maar een veredelde versie van Yahtzee. Als je dat spel graag speelt, zal je het dobbelsteenspel ook wel graag doen. We zijn niet echt fans van Yahtzee, dus vonden we er niks aan. Je hebt niets van tactiek nodig, je moet er niet bij nadenken en het is dus enkel een kwestie van geluk: hoe vallen de dobbelstenen.

 

Het kaartspel van Ticket to Ride was wel leuk. Je moet onthouden welke kaarten je al opzij gelegd hebt, en je mag niet eens spieken en de stapel terug nemen. Dus wist ik nooit welke routes ik al had en welke niet. Het gaat ook snel vooruit, het is niet alleen een kwestie van geluk, en het is goed bedacht. Ik verkies wel nog altijd de bordspelversie, maar het is ook een leuk spel. We hebben het nu wel maar met twee gespeeld, ik denk dat het leuker met meer zal zijn. Met meer zal je ook sneller elkaar tegenwerken.

 

En nu zijn we terug bezig met de nieuwe werkweek. De laatste van mei. Jawadde.

12:52 Gepost door Kimmekepunk in Spel | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-10-07

woensdag

Ondertussen zijn we al woensdag. Al halverwege de werkweek, dat gaat goed vooruit.

Gisteravond was het tijd voor de tweewekelijkse rollenspelavond. Voor degenen die dit niet kennen, bij een rollenspel speel je een bepaald karakter: je heb je karakteriestieken op papier staan en je zegt wat je gaat doen. Er is één "meester", spelleider dus, die weet hoe het verhaal in elkaar zit. En de rest "speelt" zijn karakter uit. Onze verhalen situeren zich in een detectieve-horror omgeving. Je krijgt een opdracht, bv. er is iets raars aan de hand in dat leegstaand huis, kan je eens op onderzoek gaan. En je probeert die opdracht uit te voeren: doet onderzoek naar dat huis, wie er woonden, gaat er kijken en zo meer. En hopelijk vind je wat er scheelt en kan je de slechterikken uitschakelen. De mensen die je daarvoor ondervraagt of de wezens die je tegenkomt, worden "gespeeld" door de meester. Om te weten te komen of je in iets slaagt, bijvoorbeeld een opzoeking in een bibliotheek, daarvoor moet je met een dobbelsteen gooien, in ons geval een D100 (dobbelsteen met 100 kantjes, of bij ons eerder twee dobbelstenen met tien kanten, een dobbelsteen voor de tientallen en een voor de eenheden). Gooi je onder het percentage dat je op je blad met je karaktereigenschappen hebt staan, dan lukt het. Wij spelen op deze manier: allemaal rond de tafel en je vertelt wat je doet. Sommige mensen spelen dit ook "life": ze gaan zich dus verkleden en op locatie spelen en spelen uit wat ze doen. Dat is niet aan ons besteed. Het spel gisteren ging goed vooruit. We konden onze aandacht erbij houden. De laatste tijd was dit dikwijls niet het geval, dan lieten we ons afleiden en waren we ineens weer aan het praten over films of zo. Dat was niet goed. Maar gisteren ging het vooruit.

eyore

 

13:03 Gepost door Kimmekepunk in Spel | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-10-07

spelletjes

Het weekend is alweer voorbij. De nieuwe werkweek is begonnen, en goed nat precies.

We hebben veel spelletjes gespeeld dit weekend, leuk leuk.

Vrijdagavond gingen we bij vrienden en daar hebben we met z'n zessen twee bordspelletjes gespeeld. Eerst kolonisten van Catan en dan Roborally. Het was heel leuk. Ook al heb ik toen twee keer verloren . Wim won beide spelletjes. De avond werd overvloedig bevloeid met wijn, het kon niet stuk. hihi.

De volgende dag belde het ene koppel bij wie we de avond ervoor gespeeld hadden: we hadden twee spelletjes bij hen achtergelaten want ze hadden binnenkort bezoek en die wilden graag deze twee spelletjes spelen. Maar ze raakten aan de regels niet uit, dus vroegen ze of we zaterdagavond ook thuis waren en of ze mochten komen spelen zodat we hen de regels konden uitleggen. We hadden niks gepland, dus zijn ze bij ons gekomen en hebben we twee verschillende uitbreidingen van Catan gespeeld, eerst Catan in de prehistorie en dan Catan historische scenario's: Alexander de grote. Van deze keer heb ik één spelletje gewonnen en Sven het andere. Joepie.

de-kolonisten-van-catan-spel

 

de-kolonisten-van-de-prehistorie-spel
roborall

14:58 Gepost door Kimmekepunk in Spel | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-11-06

Wat meer uitleg?

Dank u INGE voor de verwelkoming.

Ik merk dat je voor wat uitleg vraagt omdat je blijkbaar mis was ;p Wel gezien dat je het ondertussen verbeterd hebt op je blog. J

Nog één van mijn hobbies zijn rollenspellen spelen. Maar daarvoor hoef ik mij niet te verkleden: wij gaan niet verkleed in de bossen gaan hossen, gelijk verschillende van onze vrienden wel doen.

Onze versie is "tabletop", m.a.w. we gaan gezellig rond de tafel zitten, we hebben ons karakter op een blaadje papier staan, en we vertellen gewoon wat we doen en gebruiken dan dobbelstenen om te zien of hetgeen we willen doen lukt.

Ik speel vooral Call of Cthulhu: een horror detectieve spel. Een van ons is dan de "meester" die kent het plot van het verhaal en kan onze vragen beantwoorden en speelt ook alle rollen van de mensen die we tegenkomen en speelt ook de "monsters" (tja, het is horror hé).

Duidelijke uitleg of niet?

14:53 Gepost door Kimmekepunk in Spel | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |