12-08-15

Beestig leuk weekend (deel 2)

Op zondag gingen we naar Oostende, opnieuw. Ditmaal niet naar de Marina, maar wel naar een paar andere dingen, zoals het zandsculpturenfestival Frozen Summer Fun.

Om te beginnen waren er allerlei beelden over Frozen:

DSC05651.JPG

Olaf met een hoop kleine sneeuwmannetjes:

DSC05628.JPG

Maar dan waren er allerlei andere kunstwerken van Disneyfilms en attracties uit het park in Parijs. Hier het beeld van de film Brave:

DSC05635.JPG

Hier een overzichtsbeeld van allerlei Pixarfilms, zoals Toy Story, Monsters Inc en The Incredibles:

DSC05653.JPG

Een beeld over Wall-Ee

DSC05692.JPG

Daarnaast waren er ook beelden over Marvel, dat nu ook eigendom is van Disney en over Star Wars en Indiana Jones, want Lucasfilms hebben ze ook overgenomen. Hier het overzicht van Star Wars: 

DSC05673.JPG

Erna gingen we snel ergens lunchen, en het was heel lekker. We namen de lunchmenu met als voorgerecht kozen we alletwee voor de garnaalkroket, als hoofdgerecht koos wim voor de slibtongetjes en ik voor de mosselen. Het was zodanig lekker, dat we, toen we de rekening kregen en zagen dat ze te weinig hadden aangerekend, dat we het gezegd hebben. Daar waren ze zo blij mee, dat ze nog een drankje of koffie aanboden, maar daar hadden we geen tijd meer voor, want we moesten naar het Kursaal. We gingen namelijk naar de musical Mamma Mia gaan kijken en die was prachtig. 

10:59 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-15

Beestig leuk weekend (deel 1)

We hebben een heel leuk weekend achter de rug, jammer dat het zo snel voorbij ging.

Het begon vrijdagavond al, toen kwamen er vrienden naar Gent na het werk en gingen we samen ergens eten. Als voorgerecht namen Vanessa en ik de mosselen op zijn Thais, wim nam de Vietnamees gegrilde sate en Tim nam de Thaise rundvleessalade. Als hoofdgerecht nam ik de groene curry met verse zalm, Vanessa en Tim namen de rode curry met kip en Wim nam de ribeye à la plancha. Dit allemaal overgoten met een lekker flesje rosé. Als dessert nam Wim de rijstpap met een koffie verkeerd, Vanessa een deca met een crème brulée en Tim nam een dessertwijn. Ik nam een Tchai thee. we kregen hierbij allemaal een heerlijk speculoosschuimpje. Het was heel lekker en heel gezellig, een perfecte afsluiter van de werkweek (voor de anderen dan, ik werk nog niet terug).

Op zaterdag gingen we naar de cinema, naar Pitch Perfect 2. Niet dat we de eerste gezien hadden, maar we dachten niet dat dit erg ging zijn. Het gaat over een a capella koor in college, dus moesten we meteen aan Glee denken, een reeks waar we allebei dol op zijn, over een gewoon koor in high school. Het verhaal is flinterdun, maar de muziek was fantastisch.

 

Wat we op zondag deden, is voor de volgende post.

10:29 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-04-15

Verjaardagsweekend

Mijn verjaardagsweekend zit bijna achter de rug.

Ik had een aantal cadeaus van onverwachte bronnen: kinepolis en nmbs.

Van kinepolis mocht ik op mijn verjaardag gratis naar de cinema, dat deden we dus. We zijn naar The Second Best Exotic Marigold Hotel geweest, een mondvol. En net zoals de eerste was het een hele goede film. De eerste ging over een groep oudere Britse mensen die door de crisis niet ten volle konden genieten van hun pensioen in Engeland en dus naar Indië trokken om daar met pensioen te gaan. De tweede gaat gewoon verder waar de eerste stopte, of liever, we zijn zes maanden verder...

 

Het tweede cadeau kwam van de nmbs: ik kreeg een weekendbiljet in eerste klasse naar een bestemming naar keuze. Op zondag gingen we dus naar Oostende, gaan eten in ons favoriet restaurant daar, de Marina. Het zal één van de laatste keren zijn dat we daar gingen, want de zaak staat over te nemen, de baas wil met pensioen gaan. Als ze tegen het eind van de grote vakantie geen overnemer gevonden hebben, gaat de zaak definitief dicht. We zullen het missen.

Het eten was natuurlijk overheerlijk. Gezien het Pasen was, namen we de paasmenu. Bij de aperitief (een prosecco voor mij en een witte martini voor wim) hadden we als hapje een lasanga van aubergine. Als eerste voorgerecht waren het witte asperges met een parmesaancrême en bresaola ham. Als tweede voorgerecht hadden we een risotto met artichokken en langoestines. Als hoofdgerecht namen we de dorade gebakken met een zoutkorst met een tomatenchutney, gebakken aardappeltjes en gegrilde groentjes, zoals wortelen, brocolli en bloemkool. Als dessert was het een tiramisu met rode vruchten. Gezien Wim allergisch is aan chocolade, kreeg hij een semifredo van nougat met rode vruchten. Dan nog een koffie voor Wim en een rode vruchten thee voor mij, met nog koekjes en een mini panna cotta. Het was heerlijk.

09:33 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-02-15

Lichtfestival

Ik dacht, dit is een goed moment om terug te beginnen bloggen. Zeker omdat dit het eerste uitstapje was waar Wim terug foto's genomen heeft.

We zijn vorige week donderdag naar het lichtfestival in Gent geweest. Ik in de rolstoel want het parcours van vijf kilometer was toch wat ver voor mij.

Het was heel mooi, maar ik heb wel enorm koud gehad, met als gevolg dat ik nu een serieuze verkoudheid heb. We hebben ook het ganse parcours niet kunnen doen, dus we hebben heel wat gemist, maar hetgeen we zagen was wel fantastisch mooi.

Een impressie:

DSC03621.JPG

DSC03648.JPG

DSC03652.JPG

DSC03657.JPG

DSC03664.JPG

DSC03678.JPG

DSC03681.JPG

 

14:32 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-10-13

Plopsaland

Vorige zondag gingen we naar Plopsaland. Het was feitelijk de eerste kaar dat ik er kwam. En ik vond het leuk. Het was heel mooi ingekleed.

DSC02120.JPG

De stukken die ik het mooist vond waren Mayaland...

DSC02190.JPG

 Waar je Maya en vriendjes kon zien...

DSC02135.JPG

 allerlei insecten...

DSC02191.JPG

 en hier in een bloem met Maya...

DSC02192.JPG

 ... en Vickie de Viking land:

DSC02170.JPG

Misschien wel jeugdsentiment, want die tekenfilms speelden ze ook toen ik klein was, de niet gecomputeriseerde versie dan.

Plop en piet piraat en zo, zegt me niet veel. Het bos van plop was wel leuk:

DSC02161.JPG

En Wim vond de Anubis attractie heel leuk:

DSC02177.JPG

Zoals je kan zien was het prachtig weer, een prachtige zon, de ganse dag, geluk hebben, voor begin oktober.

 

 

 

09:28 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-08-13

Cats

De musical Cats is naar Oostende gekomen. En voor een keer, was het de Engelse versie en geen gedubde versie. joepie. Dus gingen we uiteraard kijken.

Het verhaal van Cats is feitelijk niet bijzonder: verschillende katten stellen zich voor en op het einde wordt er een kat gekozen die de "eer" krijgt om te sterven, of om herboren te worden, te zien hoe je het bekijkt.

Dus voor het verhaal moet je niet echt gaan kijken, voor het decor en de kostuums en de muziek wel.

Dus hierna twee liedjes, eerst het gekenste liedje uit de film, en dan een liedje met iets meer leven in.

 

 

09:10 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-07-13

Kooza

Kan iedereen zich wat verwarmen? Lachen

Nu, zaterdag vond ik het maar frisjes: de zon wou er gelijk niet doorkomen, en aan zee is het altijd wat frisser dan in het binnenland. We zijn namelijk naar Knokke geweest. We gingen om vier uur naar de voorstelling van Kooza kijken. We waren wat vroeg, dus deden we eerst een terrasje in de buurt. Erna de voorstelling. En die was weer goed. De artiesten deden het schitterend, en ik denk dat iedereen in de zaal genoten heeft.

Na de voorstelling gingen we nog sushi eten in Knokke, en dat was ook heel lekker. mjam. Het werd dus een leuke zaterdag.

Hierna een trailer van de show. Het is wel de trailer van toen de show begon, en ik heb al gemerkt dat ze er soms stukjes van tussen laten als ze op locatie zijn. Dus de meeste jongleurs van uit de trailer, hebben we niet gezien.

 

09:12 Gepost door Kimmekepunk in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |